Economia

economia

Cellnex va guanyar 40 milions el 2016, un 16,6% menys

L'empresa de telecomunicacions va patir l'impacte en els canvis de la normativa fiscal a Itàlia

En termes comparables el benefici va pujar un 38% l'any passat

Cellnex Telecom va tancar el 2016 amb un resultat net de 40 milions d'euros. La xifra suposa un retrocés del 16,6% respecte de l'anterior exercici degut principalment als efectes en els canvis fiscals a Itàlia, ha informat avui la companyia. En termes comparables el benefici va augmentar un 28% el 2016.

La companyia de telecomunicacions va tancar l'any passat amb uns ingressos de 707 milions d'euros, el 15% més que el 2015, i l'Ebitda també va sumar un 23% respecte la de quantitat prevista, fins els 290 milions d'euros.

L'any passat Cellnex va ampliar la seva presència a l'exterior, i ja genera a fora el 36% de la xifra de negoci i el 33% de l'Ebitda. La firma compta actualment amb presència a Itàlia, França, Holanda, i el Regne Unit. A Itàlia concentra el 34% del negoci. Per sectors, les infraestructures de radiodifusió aporten el 33% de la facturació, mentre que el 12% restant prové de la prestació de serveis de xarxa.

El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, ha valorat la “consistència” dels comptes de la companyia, que cotitza a borsa des de fa 20 mesos.

La inversió per créixer a fora també va fer augmentar l'any passat el deute net de la firma, que va tancar en 1.499 milions d'euros. El cost mitjà del deute és del 2% i el venciment de 7 anys.

Pel que fa a les previsions per a aquest 2017, Cellnex Telecom preveu seguir analitzant oportunitats d'inversió a Europa i assolir un Ebitda d'entre 330 i 340 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia