Economia

empresa

Serhs confia doblar les vendes a la nova planta de Mataró

El president de la Generalitat inaugura les instal·lacions i destaca l'aposta “valenta i decidida” del grup per innovar en la cuina de gran volum

Créixer en els tres anys vinents per arribar a facturar 75 milions d'euros

La primera visita oficial del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Mataró va servir ahir per inaugurar la nova planta del grup Serhs al polígon de Mata-Rocafonda. Unes instal·lacions que el grup ja tenia a la capital del Maresme però que s'han ampliat i modernitzat per ubicar-hi la divisió alimentària de la companyia. L'equipament inclou les oficines centrals de Serhs Food i la zona de producció que han batejat com la Cuina d'Alt Rendiment (CAR) i que ha de permetre doblar el volum de vendes i assolir una facturació de 75 milions en els tres anys vinents. Tot plegat ha suposat una inversió de 5 milions d'euros, equipat amb la darrera tecnologia per reduir el consum energètic i minimitzar-ne l'impacte mediambiental.

La comitiva es va passejar ahir entre els fogons on es couen diàriament els menús a grans col·lectius. La planta, on treballen 70 persones, té capacitat per a tres milions de quilos a l'any i permet produir les 400 referències actuals de productes elaborats de cinquena gamma.

El director general de Serhs, Raimon Bagó, va assegurar que es tracta d'un repte “potent i engrescador” per cobrir les necessitats dels usuaris, que cada cop són més diverses. Per això, la companyia ha creat i patentat un sistema innovador de plats cuinats envasats al buit i un dels espais de la nova planta s'ha reservat per elaborar productes lliures d'al·lergens, pensat sobretot per les demandes en l'àmbit escolar. Actualment, Serhs serveix menjars a 180 centres educatius de tot Catalunya, tal com apuntava ahir el president de la companyia, Ramon Bagó, i a altres serveis a col·lectivitats com ara el Camp Nou, el Liceu o el Parlament. La companyia, que es va crear fa més de 40 anys a Calella, aplega a dia d'avui 1.348 socis i 2.600 treballadors. El seu fundador va dedicar unes paraules al president de la Generalitat per la seva implicació en el procés polític que viu el país: “Sap lluitar perquè no ens esborrin Catalunya del mapa.” A això el president li va respondre, afectuosament, que “tots ens empenyen, i encara que alguns ens vulguin veure vençuts, no serem derrotats d'una causa invencible”. Minuts abans, Puigdemont i l'alcalde de Mataró, David Bote, havien descobert la placa commemorativa davant els assistents, entre els quals hi havia clients i associats.

LA XIFRA

35.000
són els àpats que se serveixen diàriament des la divisió alimentària de la companyia Serhs Food.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia