Economia

estats units

L’FMI eleva les previsions de creixement global al 3,6% el 2017

El Fons Monetari Internacional (FMI) va millorar ahir les previsions de creixement per a l’economia global fins al 3,6% per a aquest any i fins al 3,7% per al 2018, en tots dos casos en una dècima, gràcies al repunt de l’activitat a Europa i el Japó, el bon ritme dels Estats Units i la fortalesa de la Xina. “L’alça global en l’activitat de l’economia s’està reforçant”, destaca l’informe de capçalera de l’FMI, Perspectives econòmiques mundials, presentat ahir a l’inici de l’assemblea anual de l’organisme i el Banc Mundial, que té lloc aquesta setmana a Washington. Després d’anys de debilitat, les economies avançades comencen a donar bones notícies. L’organisme dirigit per Christine Lagarde va augmentar també les previsions de creixement per a la zona euro al 2,1% aquest any i l’1,9% el 2018, en els dos casos en dues dècimes més respecte al que s’havia calculat fa tres mesos.

Aquesta recuperació es deu a “una acceleració de les exportacions” i “la continuada fortalesa de la demanda interna, amb el suport de l’estímul monetari i reduïts els riscos i la incertesa política”, segons l’FMI, que pel que fa a l’Estat espanyol manté les previsions de creixement en el 3,1% per a aquest any i va elevar en una dècima, fins al 2,5%, les del 2018 respecte als seus càlculs del juliol. Respecte als Estats Units, la principal economia mundial, ara s’espera un creixement del 2,2% per a aquest any i del 2,3% per al vinent, una millora d’una i dues dècimes, respectivament, respecte als càlculs del juliol, impulsat per unes condicions molt favorables i “la forta confiança de consumidors i empreses”. A tot això, s’hi suma l’impuls aportat pel gruix de les economies emergents. En l’informe, l’FMI també destaca la “solidesa” de la Xina, per a la qual estima un creixement del 6,8% el 2017 i del 6,5% el 2018, una dècima de revisió a l’alça; i en el cas de l’Índia l’organisme que presideix Lagarde rebaixa les seves previsions fins al 6,7% per a aquest any i el 7,5% per a l’any vinent, cinc i tres dècimes menys, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia