Economia

Conflicte a Nylstar per nous horaris

Els treballadors s'oposen a treballar tres setmanes seguides sense festius

Treballar tres setmanes seguides, és a dir, 21 dies seguits i amb rotació de torns de matí, tarda i nit, és la proposta que l'empresa tèxtil Nylstar ha presentat als seus treballadors i que ha obert un nou conflicte laboral a la firma de Blanes. La proposta afectaria 61 treballadors de la secció de filatures i segons han explicat fonts dels treballadors, amb ella l'empresa vol concentrar la producció en funció de les comandes i evitar l'acumulació d'estoc.

La proposta, que ja ha estat presentada en assemblea, ha estat rebutjada pels representants del sindicat, que ja han demanat que es retiri i que han iniciat un període de reunions amb l'empresa. Les mateixes fonts insisteixen que treballar 21 dies seguits i després parar una setmana vulnera la llei perquè no respecta els descansos mínims i, a més, pot provocar l'augment de l'absentisme a causa del cansament acumulat. D'altra banda, els treballadors sostenen que el cost que representa parar i engegar la maquinària tampoc compensarà el canvi d'horaris.

Nylstar, que té la marca Meryl com una de les seves més reconegudes, dóna actualment feina a 280 treballadors i pertany al grup Praedium, que va comprar la tèxtil el 2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia