Economia

Els pescadors faran vaga el 4 d'abril

El sector del peix blau reclama a les administracions mesures immediates

Els pescadors del sector del peix blau de la demarcació de Tarragona han convocat una jornada de vaga pel 4 d'abril. Segons el president de la Confraria de Pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz, l'aturada es farà per mostrar el seu “malestar” i instar les administracions “a moure fitxa d'una vegada”. Així, reclamen que es faci un estudi biològic que esclareixi l'origen del conflicte, ja que el seitó i la sardina “no creixen ni es reprodueixen com hauria de ser”, va recordar Ortiz. També demanen que s'articulin ajudes econòmiques per als pescadors afectats, que amb aquesta crisi obtenen menys de 300 euros de beneficis al mes.

Avui es farà una trobada amb els armadors per comunicar-los la decisió dels pescadors i per mirar d'anar “tots a l'una”, segons va remarcar Ortiz. Abans de la vaga, segurament l'1 d'abril, el sector vol convocar una concentració per fer sentir la seva veu i conscienciar els tarragonins del valor del peix blau. Durant aquesta acció, es plantegen regalar aquest producte als ciutadans i reblar l'acte amb la lectura d'un manifest. A la vegada, esperen rebre el suport dels ajuntaments de Tarragona, Cambrils i l'Ametlla de Mar.

El conflicte afecta unes 200 famílies i divuit barques a la demarcació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia