Economia

CCOO confronta la precarietat en l'hostaleria i el rècord de turistes

l'entitat CCOO demanarà a la Inspecció de Treball que posi el focus damunt l'hostaleria perquè “el rècord de turistes” s'ha traduït també en un altre rècord: el de precarietat laboral en el sector. El sindicat es remet a les estadístiques per denunciar que, mentre que el nombre de visitants ha augmentat un 8% arreu de Catalunya, els contractes només ho han fet un 3%. CCOO també assegura que hi ha hagut “un augment del frau” en el sector, amb taxes de temporalitat “indecents” (que no es corresponen a les jornades laborals) o amb un augment de treballadors en pràctiques que ocupen llocs estructurals. A més, el sindicat denuncia que cada cop més els hotels estan subcontractant serveis, i que aquesta externalització, que va començar amb les cambreres de pis, ara ja s'estén a personal de cuina i sala i, fins i tot, al de recepció.

La cara A del turisme: rècord de turistes, d'ocupació hotelera i de beneficis empresarials. La cara B del turisme: rècord de precarietat laboral, de càrregues de treball i de subcontractacions. El sindicat CCOO ha contraposat avui les dues cares d'una mateixa moneda per denunciar que la temporalitat i la desregulació d'horaris llasta un sector que, a dia d'avui, és motor de l'economia.

CCOO es remet a les estadístiques oficials per fer veure que el creixement dels visitants no s'adequa al de les contractacions. Fins al setembre del 2016, Catalunya ha rebut 13.379.129 turistes, un 8,16% més que l'any passat. Per contra, les plantilles d' hotels i altres allotjaments només han crescut un 3,03% (de 31.274 han passat a 32.221). A Girona, aquests percentatges se situen en el 5,51% i el 4,41%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia