Economia

municipal

serveis

El nou mercat de Montgat obrirà el 25 de novembre

Els operaris enllesteixen els darrers detalls de la instal·lació, que tindrà 18 espais comercials i un supermercat

L'oferta de productes i serveis es complementa amb 210 places d'aparcament

Montgat reforçarà la seva oferta comercial amb la inauguració del nou mercat municipal, que té previst obrir portes el 25 de novembre amb una festa familiar. La nova superfície, situada al barri del Pla de Montgat, fa més de 4.000 metres quadrats i tindrà 19 locals comercials, entre els quals un supermercat de la firma Mercadona, que ocupa prop de la meitat de l'espai.

El mercat municipal tindrà parades d'alimentació especialitzada i oferirà altres tipus de productes i serveis, com ara una òptica, un veterinari, una botiga d'objectes de regal i premsa, una bugaderia i un local en què es copiaran claus, entre altres negocis. Es tracta d'una oferta comercials “variada i de qualitat”, segons els gestors del nou mercat. L'oferta es complementa amb tres locals de restauració que disposen de terrassa. Al seu entorn hi haurà 3.000 metres quadrats de zones verdes amb jocs infantils.

L'objectiu és que el mercat de Montgat es converteixi en un referent de compra propera al baix Maresme. Per aquest motiu l'equipament està dotat de dos aparcaments, un de subterrani i l'altre descobert, situat a la planta superior, que sumaran 210 places d'estacionament gratuït per als clients del mercat. Es vol atraure compradors montgatins i també de municipis propers com ara Tiana, Alella, el Masnou i Teià. Els responsables de l'equipament recorden que el nou mercat té una àrea d'influència de més de 825.000 habitants que tenen menys de vint minuts en cotxe per arribar-hi. A més, és accessible en tren de l'estació de Montgat Nord i té al davant una parada d'autobús.

Horari flexible

Per facilitar l'accés, s'ha optat per un horari d'obertura ampli i flexible. Així, el nou mercat obrirà de dilluns a dissabte de nou del matí a nou del vespre sense interrupció. L'obertura a les nou del matí és motivada pel fet que l'equipament és a tocar de l'escola Marina i molt a prop d'un altre centre escolar i es vol facilitar que les persones que porten els nens a l'escola puguin aprofitar per aparcar al mercat i fer les seves compres un cop els deixen a primera hora del matí. A més, els tres locals de restauració inclosos al mercat podran obrir també els diumenges i els dies festius.

L'equipament té a la planta superior un local de 310 metres quadrats, que és de titularitat municipal. Fonts de l'Ajuntament del Montgat asseguren que encara no han rebut el local i tampoc s'ha pres cap decisió sobre els futurs usos que tindrà. És previst que quan el mercat obri portes el local estigui buit fins que es decideixi què s'hi farà.

A hores d'ara els operaris dels diferents concessionaris estan acabant d'enllestir el condicionament de les parades. L'obra del mercat s'ha fet seguint tots els terminis de construcció previstos. L'acte de col·locació de la primera pedra es va fer el 28 de novembre de l'any passat.

LES XIFRES

12
hores diàries
obrirà el mercat de dilluns a dissabte, un horari per facilitar l'accés a totes les tipologies de client.

LA DATA

28.11.2015
El començament de les obres
es va fer de forma oficial amb la col·locació de la primera pedra del mercat.
3.000
metres quadrats
de zones verdes, on hi haurà jocs infantils i tres locals de restauració amb terrassa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia