Economia

oci

esquí

Port del Comte obre avui amb una previsió de ple total

A diferència d'altres ponts, l'ocupació de les cases rurals va a la baixa

Osona espera un gran cap de setmana

Les previsions d'ocupació durant aquest pont de la Puríssima a la Catalunya central són atípiques. Si bé els darrers dos anys els hostalers de les cases rurals del territori van registrar ocupacions d'entre el 80 i el 100%, en termes generals enguany aquests percentatges han caigut a xifres desiguals i se situen entre el 30 i el 80%. Els hostalers no identifiquen un motiu clar que doni resposta a aquestes previsions, però apunten al fet que enguany el pont s'ha allargat tants dies o també a la gran quantitat de neu que ha caigut les darreres setmanes com algunes de les raons de les baixes previsions de clients. Precisament, en aquest sentit, des de l'estació solsonina de Port del Comte estan molt satisfets perquè, a diferència dels últims anys, aquest cop podran obrir avui amb les instal·lacions al 100% i gruixos de neu que van de 25 a 55 centímetres.

Com ja és habitual per aquestes dates, la diferència la marca Osona, amb els reclams turístics que suposen el Mercat Medieval de Vic i la Fira de l'Avet d'Espinelves com a màxims exponents. Les fires solen atraure entre 80.000 i 100.000 persones que, consegüentment, acaben revertint en uns bons nivells d'ocupació a les cases rurals i hotels.

L'estrella del monestir

A Montserrat, una de les zones turístiques per excel·lència del Bages i de la Catalunya central, la previsió d'ocupació se situa a l'Hotel Abat Cisneros i a les Cel·les Abat Marcet entre el 50 i el 65%, una xifra similar a la registrada els últims anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia