Economia

Fiscalitat

ERC demana una rebaixa fiscal per a les cases rústiques

El grup d'ERC confia sumar al Congrés els vots de la resta de partits de l'oposició per deixar en minoria el PP i aconseguir que tiri endavant la rebaixa del valor cadastral de les construccions rústiques. Ho faran a través d'una moció que presentaran dimarts vinent. Esquerra recorda que actualment a les construccions sobre sòl rústic se'ls aplica al mateix valor cadastral que a les urbanes. Això es tradueix en un “valor patrimonial molt per sobre del preu de mercat” i “no ajustat a la realitat”.

Els republicans remarquen que això incideix directament sobre les economies familiars, ja que fa que es dispari l'import de l'IBI, imputa el nou valor patrimonial a la declaració de la renda i, en conseqüència, acaba afectant aspectes com ara la petició d'ajuts i de beques o el que s'ha de pagar en les transmissions patrimonials. La moció es a instàncies del diputat d'ERC per Lleida, Xavier Eritja i demana al govern espanyol que elabori una ponència específica de rústica dins del sistema del cadastre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia