Economia

Economia

Acció, segona agència regional europea que més fons ha captat

L'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat, Acció, s'ha situat l'any 2016 com la segona agència pública regional de suport a l'empresa d'Europa que ha captat més fons de la Comissió Europea (CE) per dur a terme programes de competitivitat per al teixit empresarial.

Segons va informar ahir la conselleria d'Empresa i Coneixement, Acció va participar l'any passat en 16 projectes europeus, que van rebre un finançament de la CE de 13 milions d'euros.

Es tracta de programes que presenten i coordinen les agències dels estats membres de la Unió Europea, que estan cofinançats per la CE i que fomenten la cooperació transnacional per impulsar els processos d'innovació i internacionalització empresarials.

A més, destaca el fet que Acció ha aconseguit el finançament per a vora el 80% dels projectes en què ha presentat candidatura. Destaquen programes com el de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN), que s'articula a través d'un consorci liderat per Acció i format per la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consell General de Cambres de Catalunya. També el Tecniospring, que promou la contractació d'investigadors catalans i de qualsevol nacionalitat en empreses catalanes, és un dels programes desenvolupats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.