Bellsolà vol que 220 treballadors vagin a l'atur entre 12 i 30 dies de manera rotativa durant un any

La producció ha baixat i la planta d'Aiguaviva no pot estar a ple rendiment tot l'any

La direcció de Bellsolà va presentar aquest segon ERO l'1 de desembre passat. El primer va entrar en vigència al març i finalitza el proper 22 de gener. La intenció de l'empresa és que el segon expedient s'apliqui immediatament després. I és que, la direcció, al·lega que la producció ha baixat i que hi ha seccions que no poden estar a ple rendiment tot l'any. Les més afectades són les línies automàtiques de producció i la de brioixeria.

El comitè d'empresa i la direcció estan negociant actualment l'ERO i Treball actua com a mediador. Fonts sindicals apunten que l'empresa no vol garantir el 100% del sou dels treballadors afectats (com passa amb l'ERO que ara està en vigor) sinó el 70%. Aquest és el principal escull que hi ha actualment per arribar a un acord.

L'actual expedient inclou 129 treballadors i el termini màxim d'atur per cadascun és de 20 dies per any. No obstant això, quatre persones hi han estat fins a nou mesos. Els sindicats afirmen que les comandes han baixat però no veuen necessari augmentar el nombre d'afectats fins a 220 ni garantir només el 70% del sou i demanaran a l'empresa flexibilitat en l'aplicació de l'ERO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.