Economia

El sector del vi, en contra dels nous parcs eòlics a l’Ebre

Empresaris i veïns impulsen un manifest per rebutjar una nova massificació eòlica a la Terra Alta

El sector del vi es planta. La Denominació d’Origen Terra Alta s’oposa a la massificació eòlica i a la construcció dels tres nous parcs eòlics previstos a Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca. I han impulsat un manifest en què demanen a les administracions locals i supramunicipals que defensin els interessos del territori i les seves empreses i que retirin qualsevol autorització a les empreses promotores del projecte.

“Aquesta nova autorització continua ignorant el consens territorial necessari en un projecte com aquest que toca la planificació i el futur del nostre territori”, diuen al comunicat.

En aquesta línia, també recorden que la comarca es troba en un moment d’expansió: “Creixent en nom i prestigi i projectant-se al món gràcies als esforços conjunts d’un sector primari que s’ha fixat com a objectiu prioritari la qualitat de les produccions i que treballa conjuntament amb el sector de serveis lligats al turisme rural.”

Per això, el Manifest en defensa de la Terra Alta contra la massificació eòlica es mostra a favor de les energies renovables però en contra de la massificació eòlica i els tres nous parcs, ara en període d’exposició pública i, per tant, de rebre al·legacions. “Tenint en compte que la publicació es fa a les portes de l’estiu, es tanquen moltes possibilitats”, lamenten, recelant també del procediment que s’ha seguit d’exposició al públic.

Només el sector del vi concentra a la Terra Alta 1.255 viticultors que produeixen 44 milions de quilos de raïm.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia