Economia

economia

Bankia i BMN aproven la fusió i donen pas al quart banc de l’Estat

Els accionistes de les dues entitats han ratificat l’operació per amplia majoria

Sumarà actius per més de 223.000 milions d’euros i 8,2 milions de clients

Bankia té 134 oficines a Catalunya

Els accionistes de Bankia i BMN (Banco Mare Nostrum) han donat llum verda a la fusió de les dues entitats tal i com estava previst. L’operació dona com a resultat el quart banc de l’Estat, un gegant financer amb uns actius totals que superen els 223.000 milions d’euros, 2.515 oficines i una suma de 8,2 milions de clients. Bankia compta amb 134 oficines a Catalunya, mentre que BMN (producte de la fusió de Caja Granada, Caja Murcia i la balear Sa Nostra) no té presència al Principat.

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri ha senyalat durant la junta de l’entitat celebrada a València que la fusió suposa l’inici d’una “nova etapa de creixement”, i que permetrà incrementar en 245 milions d’euros el benefici. Per la seva banda el president de BMN, Carlos Egea, ha destacat que l’operació “maximitza el preu” de l’entitat i n’aporta solvència per al futur. Egea passarà ara a ser conseller de la nova entitat.

La fusió es fa per absorció de Bankia a BMN, i permetrà un increment de la rendibilitat elevant el benefici per acció un 16% en tres anys, ha explicat Goirigolzarri. L’estalvi originat, destaquen les entitats, serà de 155 milions d’euros, dels quals el 96% s’assolirà en els primers dos anys. Les despeses de reestructuració pugen a 334 milions d’euros. El president de Bankia ha destacat també que l’operació es fa sense necessitat d’anar als mercats per a finançar-la i que el FROB mantindrà una participació molt similar a l’actual (67%) perquè la seva presència és similar a les dues entitats.

De moment no s’ha concretat l’impacte en la plantilla i la xarxa d’oficines que pot tenir la fusió però el president de Bankia n’ha destacat les oportunitats professionals que generarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia