Economia

economia

RetailCat mostra el seu suport a la Generalitat i les mobilitzacions

La nova associació del comerç es suma al rebuig expressat per Pimec, Femcat o la Cecot a l’actuació de l’Estat

RetailCat, la nova organització empresarial del sector del comerç que aplega comerciants de Barcelona Oberta, la Cecot o Comertia, ha emès un comunicat en el qual expressa el seu “suport a les institucions que exerceixen l’autogovern de Catalunya i que volen garantir els drets, les llibertats, la democràcia i el dret a decidir”. La patronal es mostra a més a favor de les “mobilitzacions que en aquest sentit es produeixen a Catalunya i a tot el món”. RetailCat demana diàleg polític i critica la judicialització del conflicte.

L’organització del comerç es suma així a d’altres associacions i patronals que han mostrat el seu rebuig a la intervenció de la Generalitat i la detenció d’alts càrrecs del govern català. Ahir van emetre comunicats en aquest sentit la patronal de pimes Pimec, on alertava a més dels efectes sobre els proveïdors de la Generalitat de la intervenció dels seus comptes per part de l’Estat. L’organització expressava també la seva defensa a “la democràcia, la llibertat d’expressió i el dret a decidir” i afirmava que es mantindrà al costat de la voluntat de la majoria del poble de Catalunya.

Femcat, fundació que agrupa empresaris de Catalunya, va expressar també en un comunicat a través del seu web el “profund rebuig” als escorcolls a institucions, empreses i domicilis particulars. Femcat també va recordar la seva defensa del dret a decidir: “Deplorem que la negativa a dialogar estigui portant a una situació de limitació de drets i de les llibertats públiques”, afegia.

També el president de la patronal terrassenca Cecot (adscrita a Foment del Treball), Antoni Abad, va expressar el seu rebuig a la intervenció en una entrevista a Catalunya Ràdio: “És gravíssima la responsabilitat del govern espanyol”, declarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia