Economia

Banc Sabadell i CaixaBank lideren la recuperació de l’Íbex

L’anunci del trasllat de la seu de l’entitat vallesana fora de Catalunya i la possibilitat que ho faci el banc de ’La Caixa’ empenyen el selectiu un 2,51%

El Sabadell puja un 6,16% i CaixaBank un 4,93%

Després de fortes caigudes a la borsa en les últimes jornades el Banc Sabadell i CaixaBank han protagonitzat aquest dijous la recuperació de l’Íbex 35, que ha pujat un 2,51%, després de patir dimecres la seva pitjor caiguda de 2017 i la més pronunciada des del Brexit.

El principal selectiu espanyol va tancar dimecres amb una caiguda del 2,85% i va retrocedir per sota els 10.000 punts després de l’aturada general de país a Catalunya i el contundent pronunciament del rei Felip VI contra el referèndum. Banc Sabadell va tancar amb un retrocés de -5,69% i CaixaBank de -4,96%.

L’anunci del trasllat de l’entitat vallesana fora de Catalunya i la possibilitat que el banc de La Caixa segueixi el seu camí davant l’actual situació d’inestabilitat política ha revalorat la cotització del Sabadell en un 6,16% (1,69 euros per acció) i la de CaixaBank en un 4,93%.

Aquesta darrera entitat no ha pres de moment cap decisió però ha avançat que “prendrà les decisions necessàries en el moment oportú” per preservar els interessos de clients, accionistes i treballadors. En el cas de CaixaBank, el trasllat de la seu social hauria de rebre el vistiplau dels accionistes.

El rebot dels dos bancs ha empès a l’alça la majoria de valors del selectiu espanyol. Tots han tancat en verd tret d’IAG i Meliá Hotels.

D’altra banda, la prima de risc espanyola ha caigut un 6,94% aquest dijous i s’ha situat en els 123 punts bàsics, davant els 133 d’ahir dimecres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia