Economia

empresa

El fons Nazca ven la gironina Eurekakids a les empreses de joguines alemanyes Hape i Beleduc

Els fundadors tenen un 40 % del capital i es mantenen a l’equip directiu

La cadena de botigues de joguines educatives Eurekakids ha passat a mans alemanyes, després que el fons Nazca, que va entrar en el capital el 2011, hagi venut la seva participació majoritària a les empreses de joguines Hape i Beleduc.

Els fundadors d’Eurekakids es mantindran al capdavant del projecte i augmentaran la seva participació en la companyia fins al 40%. “Els fundadors i la resta de l’equip directiu s’encarregaran del futur desenvolupament de l’empresa”, ha informat avui Nazca.

Fins ara, el fons espanyol controlava el 72,75% d’Eurekakids, mentre que els fundadors ostentaven l’altre 27,25%. El capital de la cadena estarà ara repartit entre Hape i Beleduc (60%) i els fundadors (40%), que guanyen pes en el capital, segons han detallat a Efe fonts coneixedores de l’operació.

Fundada a Girona el 2002, Eurekakids és una de les principals botigues de joguines d’Europa, amb més de 180 botigues a tretze països i unes vendes pròximes als 40 milions d’euros el 2017.

Nazca Capital, que opera al mercat espanyol des de 2001, va comprar una participació majoritària de la cadena l’any 2011 a través del fons Nazca III. El fundador de l’empresa de joguines, Eric Mayol, va mantenir llavors la resta del capital i la presidència executiva de la companyia.

Set anys després, el fons ha decidit sortir del capital d’Eurekakids i vendre la firma a Hape, un dels productors més grans del món fabricats amb materials sostenibles, i Beleduc, empresa familiar amb més de mig segle d’experiència en la indústria de la joguina.

Eurekakids és present a països com Espanya, Itàlia, França, Bèlgica, Andorra, Colòmbia, Mèxic, Panamà, Luxemburg, Oman, Dubai o Qatar, i entre els seus més de 7.000 referències destaquen les joguines orientades a educar i despertar la intel·ligència dels més petits.

L’ensenya espanyola també disposa de la botiga a internet www.eurekakids.es, traduïda a set idiomes i des de la qual exporta i ven els seus productes a tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia