Economia

Primera jornada de vaga dels pilots de Vueling

L’aturada, que es repetirà també aquest dijous, afectarà uns 250 vols

Reclamen claredat en la negociació del conveni, millores salarials i un més gran nombre de bases a l’Estat

Els pilots de Vueling comencen aquest dimecres la primera de quatre jornades de vaga de 24 hores, que es repetiran aquest dijous 26 d’abril i el 3 i 4 de maig per reclamar claredat en la negociació del conveni, millores salarials i un més gran nombre de bases a l’Estat.

Les dues jornades de vaga d’aquest dimecres i dijous afectaran un total de 246 vols. En principi afectaran 122 vols avui i 124 demà. Des de Vueling, però, insisteixen que els serveis mínims fixats pel Ministeri de Foment han “protegit” el 81% dels vols i que “el 86% dels clients no es veuran afectats per la vaga”. Seguint les peticions del ministeri de Foment, la companyia mantindrà el 100% dels vols a les illes Canàries i Balears, entre el 30 i el 51% de les rutes dins de l’Estat i el 51% dels vols internacionals.

Vueling ja ha expressat que “lamenta la situació” perquè la vaga “tindrà efectes negatius” per als clients. Per la seva banda, Sepla ha recordat que “el 90% dels pilots de Vueling” donen suport a la convocatòria de vaga.

El sindicat de pilots Sepla va anunciar la convocatòria de vaga el passat 13 d’abril en una roda de premsa a Madrid, després que els pilots de Vueling votessin majoritàriament a favor de les aturades. Han al·legat que Vueling ha incomplert el conveni col·lectiu de pilots i que aquests han hagut de fer “molts sacrificis pel creixement de la companyia”. Segons Sepla, “més de 120 pilots han abandonat la companyia des del 2017”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia