Economia

Oliu creu que l’economia s’ha normalitzat

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, va afirmar ahir en una conferència a la Cambra de Comerç de Sabadell que la “vida econòmica” a Catalunya “s’ha normalitzat” tot i que la situació política encara sigui “anòmala”. Tanmateix, Oliu va considerar que el dinamisme de l’economia catalana “és menor al que correspondria” com a conseqüència de les “incerteses” en l’àmbit de la política. El banc, que va traslladar la seu a Alacant arran del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre del 2017, es va convertir l’any passat en el pitjor banc de l’Íbex 35, amb un descens del seu valor en borsa del 40%, segons els analistes.

“Una situació de conflicte sempre genera menys dinamisme”, va argumentar el president de l’entitat, que va matisar que “el substrat econòmic és positiu” al Principat, la qual cosa fa que no es pugui “queixar gaire”. Durant la conferència Perspectives econòmiques 2019, Oliu va criticar que els pressupostos generals de l’Estat augmentin la fiscalitat: “Això és problemàtic i debilita el dinamisme de l’economia.”

Oliu va assegurar que la situació política del 2018 no és comparable al “període crític d’incertesa” posterior al referèndum de l’1 d’octubre però va recordar que la situació “anòmala” s’arrossega “de fa temps”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia