Economia

Dos vins de la Terra Alta, els millors puntuats a Girovi

Es tracta de Tipicitat 2015 i Naturalis Mer Roure 2018, tots dos del celler cooperatiu Sant Miquel de Batea

Uns 220 tastadors van decidir dissabte els més de 100 vins premiats en la 24a edició

Dos vins del celler cooperatiu Sant Miquel de Batea, de la DO Terra Alta, van empatar com els més ben puntuats en la 24a edició del concurs de vins i caves de Catalunya Girovi, que es va fer dissabte al vespre a Girona. En concret, es tracta de Tipicitat (2015), que va ser un dels que va rebre la medalla d’or en la categoria vi negre criança, i Naturalis Merroure (2018), que en va rebre una en la de vi negre mitja criança.

Uns 220 tastadors –entre experts, alumnes i exalumnes de l’escola d’hostaleria de Girona, enòlegs, sommeliers, elaboradors de vi i de vins escumosos, comerciants, restauradors i consumidors– van formar part del jurat i van tastar a cegues les mostres participants en el concurs per determinar el centenar de vins guardonats amb medalles d’or, argent i bronze en les diferents categories del Girovi 2019 i també la seixantena que es van premiar com a Fulles de Girona (en què només es tenen en compte els vins que es fan a les comarques gironines).

Quaranta medalles d’or

Aquest any, es van premiar amb medalles d’or un total de 40 vins, de què 21 eren de les comarques gironines.

En les categories de vins blancs es va guardonar amb la medalla d’or: Eternium Barrica Chardonnay (2017) com a blanc fusta, Pessetero Blanc (2018) i Amat Sauvingnon (2018) com a blanc especial i Llavors (2018), Cantinela Xarel·lo (2018), Tramuntanart Blanc (2018) i La Maca (2017) com a blancs joves.

Les medalles d’or per a vins rosats van ser per a Duc de Foix Cabernet Sauvignon Rosat (2018), Curiosa Rosat (2018), Terra Terrae Rosat (2017) i Eternium Cabernet Sauvignon (2017).

En vins negres, les medalles d’or van premiar Tramuntanart Negre (2018), Dinarells Negre (2018), El Nen de Can Maset (2018) i Mar de Lluna (2018) en la categoria de vi negre jove; Negre de Gerisena (2017), Naturalis Mer Roure (2018) i Rovellats Bru de Tardor (2014), en la de vi negre mitja criança; Puntiapart (2016), Antima (2016), Tipicitat (2015), Anhel d’Empordà (2015), Boires (2016) i Primícia Criança Negre (2016) en la de vi negre criança, i Perelada Finca Malaveïna (2016) i Perelada Aires de Garbet (2016), en la de vi negre reserva.

Els vins Perelada Garnatxa de l’Empordà 12 anys i Torre de Capmany es van endur les medalles d’or de vins dolços, i Dos Déus Estrelles Batch (2019), la de vermut.

Quant als vins escumosos, les medalles d’or van ser per a Terra Terrae Brut (2017), Antonio Membrives Jiménez (2013), Sort Abril (2016), Lacrima Baccus Heretat Brut (2016), Gramona Imperial Gran Reserva (2014), G de Gerisena (2014), Farré-Garriga Brut Natural, Ses Vernes Brut Nature Reserva (2016), Trobat Gran Reserva (2014), Grimau Gran Reserva (2012) i Lola Rose Pinot Noir (2016).

Girovi, creat l’any 1995 per Agustí Ensesa, fundador de l’Escola de Tastavins del Gironès, està organitzat per Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Girona i el suport de l’Ajuntament de Girona, l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incav), la Cambra de Comerç de Girona, l’Associació Catalana de Sommeliers i la Federació d’Associacions d’Hostaleria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia