Economia

La prima de risc d’Espanya es dispara per sobre dels 100 punts per culpa del coronavirus

Els inversors tampoc confien en el deute italià i es refugien en el ‘bund’ alemany

El Down Jones es desploma més d’un 7% en una jornada negra a les borses

El deute públic ja no és un valor segur per als inversors. La prima de risc dels bons espanyols es dispara aquest dilluns i ja supera els 100 punts per culpa de la incertesa derivada del coronavirus, un augment del 16%. Una situació que afecta especialment a Itàlia, on la prima de risc supera els 210 punts. En canvi, els inversors tornen de nou al bund alemany, que registra tipus d’interès negatius, i té la prima en els -130 punts. Durant la crisi del deute sobirà, Espanya i Itàlia van ser dels estats de l’Eurozona més afectats per la pujada de la prima de risc, que en el cas espanyol va arribar a superar els 500 punts.

L’efecte del coronavirus no ha afectat només al deute públic, aquest dilluns ha estat una jornada negra per a les borses mundials.

Després d’un matí molt complicat als parquets europeus, l’obertura de Wall Street amb una caiguda de més del 7% afegeix més núvols negres a les borses per culpa del coronavirus i la guerra pel petroli entre Rússia i l’Aràbia Saudita.

Aquest migdia, l’Ibex 35, el de referència a la borsa de Madrid, perd més d’un 8%, i els números vermells es contagien a tots els parquets europeus: el DAX alemany perd un 8,4%, el CAC 40 de París un 8,5% i el FTSE 100 de Londres un 8,4%. A més, la prima de risc d’Espanya ja supera els 100 punts, i la d’Itàlia, els 200.

D’altra banda, el preu del petroli continua en caiguda lliure, i baixa un 21%, un percentatge, però, menor que aquest matí, quan les reculades arribaven al 30%. El barril de Brent se situa aquest migdia en els 35,41 dòlars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia