Economia

L'alcalde d'Alcanar lamenta la manca d'informació sobre el projecte Castor

L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat (ERC), va lamentar ahir una vegada més no haver rebut cap tipus d'informació de l'administració central sobre la recent autorització administrativa i declaració d'utilitat pública del projecte Castor. «Ens n'hem assabentat a través del comunicat de l'empresa i els mitjans de comunicació», va dir Montserrat, tot assenyalant que això és una mostra més de la manca de sensibilitat del govern central envers el seu municipi. «Podem entendre que siga un projecte estratègic per a l'Estat però continuem pensant que és contradictori amb el desenvolupament turístic d'aquesta zona», va afegir Montserrat.

D'altra banda, l'eurodiputat d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha demanat a la Comissió Europea que determini si el fraccionament del projecte Castor en diversos trams és una manera d'evitar l'estudi d'impacte ambiental i, per tant, si vulnera la Directiva 85/337/CEE, sobre l'avaluació de les repercussions de determinats projectes públics i privats sobre el medi. Mentre que la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia ha presentat noves al·legacions contra la sol·licitud d'atorgament a la societat mercantil Escal UGS, promotora del Castor, de la concessió d'ocupació d'uns 4.770.000 metres quadrats de béns de domini públic marítim i terrestre. Es tracta de l'espai on s'ha de construir la plataforma marina i el gasoducte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia