Economia

economia

La venda de cotxes creix un 7% el 2017 a Catalunya

L’any passat es van vendre un total de 190.480 turismes

Al conjunt de l’Estat les vendes es van situar en 1,2 milions d’unitats

Les vendes de turismes a Catalunya van assolir les 190.480 unitats durant l’any passat. Es tracta d’un increment respecte del 2016 del 7%, lleugerament per sota del 7,7% del conjunt de l’Estat (i on les matriculacions van assolir la xifra d’1,2 milions). Segons les dades facilitades per les patronals de fabricants i distribuïdors (Anfac, Faconauto i Ganvam) 2017 es tanca amb un balanç positiu tot i que no s’arriba als increments registrats en l’exercici anterior, quan les vendes al conjunt de l’Estat van sumar un 11% i a Catalunya un 9,6%.

Segons les patronals del sector, tot i un inici d’any més irregular, els darrers mesos del 2017 van ser més positius en vendes i van permetre tancar un any bo. A Catalunya el desembre es van vendre un 8,2% més de turismes. Catalunya és el segon territori amb major pes en les vendes globals del sector (un 15,4%), només per darrera de Madrid (32,6%), més beneficiada per les vendes a flotes. El cana, d’empreses és alhora el que mostra un major dinamisme en el conjunt del sector, mentre que el de particulars només va sumar un 4,4% en el conjunt de l’Estat. El sector recorda també que el volum de matriculacions està encara un 23% per sota dels nivells previs a la crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.