Economia

La Comissió Europea retalla la previsió de creixement per a Espanya al 2,2%

Economia

La Comissió Europea ha retallat la previsió de creixement per a Espanya al 2,2% del producte interior brut (PIB) aquest any -cinc dècimes menys del que havia pronosticat al mes de febrer passat- i a l'1,8% el 2009.

Aquesta reducció es deu a l'ajust en el sector de la construcció i el refredament del consum privat. Les xifres de Brussel·les són lleugerament més pessimistes que les presentades pel vicepresident del Govern, Pedro Solbes, en la seva última revisió divendres passat, que apunten a un creixement del 2,3% tant el 2008 com el 2009.

Malgrat l'alentiment, Espanya creixerà aquest any mig punt més que la mitjana de l'eurozona (1,7%) i dues dècimes més que el conjunt de la UE (2%). Tot i això, el 2009 el diferencial de creixement amb l'eurozona s'estrenyerà a només 3 dècimes -els països que comparteixen la moneda única creixeran de mitjana un 1,5% l'any que ve- i Espanya creixerà al mateix ritme que el conjunt de la UE.

En qualsevol cas, Brussel·les ha alertat que el nivell d'atur augmentarà prop d'un punt percentual a l'any el 2008 i 2009, perquè es desaccelerarà la creació de llocs de treball i l'economia no serà capaç d'absorbir els fluixos d'immigrants. Per aquest any, l'executiu comunitari pronostica una taxa d'atur del 9,3% de la població activa, i per al 2009 augmentarà fins al 10,6%, el nivell més alt dels vint-i-set països de la UE.

En les seves tradicionals previsions econòmiques de primavera, l'executiu comunitari ha assegurat que el nivell d'inflació d'Espanya arribarà de mitjana aquest any el 3,8%, fet que situarà el diferencial de preus amb l'eurozona en un punt percentual. El 2009, la contracció de la demanda interna reduirà les pressions inflacionistes i la taxa d'inflació baixarà al 2,6%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Acaba la vaga de correus a Tarragona sense acord entre treballadors i empresa

Tarragona
economia

La CNMV insinua una sincronia amb Competència perquè cap accionista del Sabadell vagi a l’OPA sense saber-ne les condicions

santander
estats units

Els EUA prohibeixen l’ús de l’antivirus rus Kaspersky per seguretat

barcelona

La Costa Brava preveu vorejar el 100% d’ocupació per Sant Joan

PLATJA D’ARO
ECONOMIA

El Maresme fomenta la col·laboració i la cogestió del sector turístic

MATARÓ

Agricultors gironins visiten finques a França per adaptar-se al canvi climàtic

girona
societat

Les hipoteques d’habitatge creixen un 28,9% a l’abril

barcelona

Claus per a un entorn familiar cibersegur

unió europea

Brussel·les expedienta l’Estat francès pel seu dèficit pressupostari

barcelona