Economia

La Copa Amèrica, impuls a l’economia local

La competició generarà l’equivalent a 18.876 llocs de treball a temps complet, segons un informe de la Universitat Pompeu Fabra

La previsió és que tingui un impacte de 1.115 milions d’euros

La America’s Cup, el famós campionat de vela inaugurat l’any 1851, arribarà a Barcelona el 22 d’agost per reunir esportistes, aficionats, inversors i empresaris de tot el món. Aquest és, sense dubte, un dels esdeveniments esportius més importants per a Barcelona des de la celebració dels Jocs Olímpics del ‘92. No només perquè posarà la ciutat en el punt de mira de l’atenció mediàtica, sinó també per l’impacte que tindrà aquesta competició en l’economia local i en la seva societat.

Segons un informe de la Universitat Pompeu Fabra per a la Fundació Barcelona Capital Nàutica, la Copa Amèrica pot generar l’equivalent a 18.876 llocs de treball a temps complet, així com un impacte positiu en l’economia catalana de 1.115 milions d’euros gràcies a les despeses que visitants, organitzacions i equips realitzaran durant la celebració d’aquest esdeveniment.

En aquest context, les despeses dels visitants representaran el 61% d’aquest impacte econòmic, amb més de 689 milions d’euros. I és que, en els dos mesos de competició, s’esperen més de 2,5 milions de visitants que invertiran, d’una manera o una altra, en els productes i serveis de la ciutat comtal.

D’altra banda, l’organització i la preparació de la competició suposaran un 17% de l’impacte econòmic esperat, amb més de 195 milions d’euros. I, al seu torn, els equips participants a les sèries de selecció i el desafiament final de la regata suposen un percentatge del 21% de les despeses associades, la qual cosa contribueix amb 231 milions d’euros a l’impacte econòmic total de la celebració d’aquest campionat.

Presència femenina a l’esport de la vela

Per primera vegada en la història de la Copa Amèrica, entre els dies 28 de setembre i 16 d’octubre se celebrarà la Puig Women’s America’s Cup, la primera competició femenina d’aquest històric torneig. Es tracta d’una oportunitat per a les dones esportistes de tot el món aficionades a les competicions de vela. Per això, fa tan sols un parell de mesos es va presentar a Barcelona el Sail Team BCN, la primera tripulació femenina de la història que defensarà els colors de l’equip espanyol en aigües mediterrànies.

L’equip ha comptat amb el suport de CaixaBank. L’entitat financera, pionera del patrocini esportiu al país, ha tingut un paper clau per fer realitat el projecte que portarà les regatistes a competir al màxim nivell. En paraules de José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, “és un gran orgull poder acompanyar el Sail Team BCN en aquesta competició que aposta per la igualtat de gènere i la pràctica esportiva en la nostra societat”. En aquest sentit, Goirigolzarri assegura que “el patrocini a l’equip és una mostra del ferm compromís de CaixaBank per estar prop de les persones, del territori i afavorir la creació d’oportunitats per a tots”.

A més de la Copa Amèrica Femenina, durant la competició general també se celebrarà la Copa Amèrica juvenil, disputada per tripulants menors de 25 anys, en la qual el Sail Team BCN també compta amb una jove tripulació que representarà Espanya i que estarà secundada per aquesta entitat financera.

D’aquesta manera, l’entitat mostra el seu suport als més joves i impulsa la seva trajectòria esportiva en aquesta competició tan arrelada. “Sens dubte, des de CaixaBank volem mostrar el nostre suport al Sail Team BCN de totes les formes que ens sigui possible, perquè així se senti acompanyat en aquesta gran aventura que els espera”, afirma Goirigolzarri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.