Economia

Catorze persones de Sant Jaume de Frontanyà ja han votat

L'urna del poble més petit de Catalunya es tornarà a obrir a les tres de la tarda

Fins a migdia, onze veïns de Sant Jaume de Frontanyà (Berga) han anat fins la seu del consistori d'aquest municipi per exercir el seu dret a vot a la consulta independentista que s'hi celebra aquest dissabte, un dia abans que ho facin més de 160 municipis arreu de Catalunya. L'urna s'ha tancat unes hores per a permetre que tothom se'n vagi a dinar. A les tres es reobrirà.

Sumats als tres veïns que van votar anticipadament, són catorze els ciutadans que han votat, del total de 21 veïns que tenen dret a vot.

Sant Jaume de Frontanyà és el poble més petit de Catalunya, amb 24 persones censades. El seu alcalde, Ramon Vilalta, espera una elevada participació quan, a les sis de la tarda, es tanqui l'urna. Els veïns consultats després de votar s'han decantat pel sí a la independència.

Ramon Vilalta ha respost al president del govern de l'Estat, José Luís Rodríguez Zapatero, que "la flama de l'independentisme s'estendrà" a partir de les consultes que han començat avui a aquest municipi.

Vilalta assegura que els referèndums permetran ampliar la consciència dels catalans. El seu desig és que la jornada d'avui i la de demà a 170 municipis del país serveixin per impulsar una consulta vinculant sobre la independència de Catalunya en el futur. Madrid menysté el 13-d. I un exemple clar n'és que Zapatero va dir que les consultes "objectivament no van enlloc".

A dos quarts de nou del matí l'alcalde s'ha reunit a l'Ajuntament  amb la presidenta i els dos vocals de la mesa electoral per instal·lar l'urna. Després se n'ha anat a treballar i a ocupar-se dels seus animals


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA