Economia

Simpatitzants i curiosos omplen de nou la plaça Catalunya

L'acampada dels indignats es converteix en una àgora espontània al llarg del matí

Aturats, treballadors, jubilats i estudiants expressen el seu descontentament amb la classe política i el sistema financer

Aquesta dijous es repetirà la cassolada a les 21h de la nit

La plaça de Catalunya s' ha convertit a mig matí en una àgora espontània de ciutadans, molts dels quals jubilats, que s'han apropat aquest dijous fins a l'acampada per expressar el seu malestar per la classe política, el sistema financer i les conseqüències de la crisi econòmica.

Mig miler de persones s'han concentrat aquest migdia al centre de la ciutat, repartides en diferents grups,. En alguns es debat sobre l'actual situació, en altres s'organitza el menjar dels que es queden de manera permanent, es recullen signatures de suport, o s'informa de les decisions que es van prenent en l'assemblea.

En un dels més actius un home denuncia amb vehemència que els “100 treballadors” acomiadats de la seva empresa han estat víctimes d'un moviment deshonest dels inversors que han aprofitat la crisi “per endur-se el capital i justificar l'ERO”. La Carme, treballadora de l'Agència Tributària, ha vingut perquè malgrat saber-se “privilegiada” per tenir una feina se sent també “indignada” davant les injustícies socials. En César és estudiant d'Arquitectura i porta dos dies dormint al ras, “hem segrestat aquesta plaça i no en demanarem cap rescat”.

“Podríem estar jugant a petanca, però hi venim per convicció. Tots estem en contra de la precarietat, sobretot entre els joves i els ancians”, ha explicat a Europa Press el mecànic jubilat de 66 anys Rafael Fernández, envoltat de rotllanes de debat amb un centenar de ciutadans indignats.

També ha acudit a la plaça Inocencia Villadre, de 56 anys, per portar bosses de menjar als concentrats, els productes dels quals es classifiquen en caixes sota la carpa de la comissió d'alimentació: “Vull feina, un habitatge digne i un futur per als joves, per als meus fills. Als polítics, els demano que deixin d'espoliar-nos”, ha exposat.

Els concentrats també van recollir aquest dimecres més de 200 euros en bitllets i 70 en monedes, segons ha precisat l'estudiant de 18 anys Aroa Ventas des de la taula de recollida de firmes, que ha considerat que el moviment “no és en absolut apolític sinó de rebuig a la corrupció dels polítics per mantenir-se al poder”.

Ventas ha agraït el suport dels ciutadans de totes les edats i els ha animat a portar-los menjar i materials -paper, plàstic, cartró, fils, fusta i eines- amb la finalitat d'elaborar pancartes i tarimes per a les assemblees.

Només un parell de tendes s'erigien en un lateral de la plaça, fet que alguns dels presents han jutjat arriscat ja que acampar en un espai públic infringeix la normativa i pot motivar un eventual desallotjament per part de la Guàrdia Urbana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona