Economia

VW començarà al gener la revisió dels models afectats

El conseller delegat del grup confia que el procés per reparar els vehicles que porten els motors manipulats per amagar emissions acabarà a finals de l'any que ve

Müller assegura que només “uns pocs empleats” estan implicats en el cas

El consorci automobilístic alemany Volkswagen té previst iniciar el proper mes de gener la campanya de revisió dels vehicles afectats pel programari incorporat als motors que podia manipular els resultats de les proves d'emissions, segons ha avançat el conseller delegat de la companyia, Matthias Müller.

“Si tot surt segons el planejat, podem iniciar la revisió al gener”, ha explicat Müller, ha anunciat el directiu en una entrevista al diari alemany Frankfurter Allgemeine Zeitung. Müller preveu que el procés per rectificar aquests models estarà completat abans de finals del 2016 i els clients no hauran de pagar res per la reparació.

En la mateixa entrevista, Müller ha rebaixat d'11 a 9,5 milions els vehicles afectats de les cinc marques del grup: Volkswagen, Seat, Audi, Skoda i Volkswagen Vehicles Comercials.

El conseller delegat del Grup Volkswagen ha volgut deixar clar que només “uns pocs empleats” han estat embolicats en el cas dels motors dièsel EA 189 EU5 que duien un programari que rebaixava el nivell d'emissions marcat pel vehicle. En aquest sentit, s'ha mostrat en contra de l'opinió que el seu predecessor, Martin Winterkorn, estava al corrent de la situació.

Müller ha reconegut que la corporació podria haver de reduir la seva dimensió i la seva centralització. També ha assenyalat que cada marca i cada model seran analitzats per comprovar la seva contribució a l'empresa.

Entre altres, l'escàndol ha deixat en l'aire els 3.300 milions d'euros que s'havien d'invertir a la planta SEAT de Martorell.

Malgrat tot, Müller ha apostat per una “evolució” i no per una “revolució”, amb la finalitat que l'empresa “torni a brillar” en els propers dos o tres anys.

“La crisi ens dóna l'oportunitat de modernitzar les nostres estructures”, ha subratllat.

Finalment, ha defensat que la companyia va avisar “a temps” els mercats financers sobre els problemes amb les emissions dels motors dièsel. “Basant-nos en la nostra comprensió de la llei, informem a temps”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia