Economia

Chacón treballa per “revertir” el tancament de les plantes de Nissan i reivindica Japó com a “soci prioritari”

La consellera critica “deslleialtat” des de la direcció d’empresa i reclama una memòria justificativa de la decisió

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat que treballa per “revertir” el tancament de les plantes de Nissan, després que aquest dilluns la UGT demanés a les administracions fer-los partícips de les solucions que dissenyen per mantenir la companyia a Catalunya.

La cap del Departament ha reconegut que és un objectiu “difícil” però ha assegurat que insistiran en la “competitivitat” del sector de l’automoció a Catalunya. Així mateix, ha acusat la direcció de l’empresa de “deslleialtat” i ha reclamat una memòria justificativa de la decisió. Tot i això, ha reivindicat Japó com a “soci prioritari” i ha recordat que el país ha duplicat la inversió a Catalunya en els últims cinc anys, fins a 900 milions d’euros.

A Catalunya, el país nipó ha generat prop de 4.000 llocs de treball en 267 filials. En aquest sentit, Chacón ha distingit entre la “relació comercial” amb el Japó i la decisió de la direcció de Nissan de deixar les plantes de producció a Catalunya.

La cap d’Empresa i Coneixement ha assegurat que el Govern no ha tingut “mai” una resposta de l’empresa sobre la proposta de fabricar nous models a Catalunya i ha titllat l’actitud de la direcció de la companyia de “deslleial”. En aquest sentit, la consellera i la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, han reclamat una memòria justificativa per conèixer els detalls de la decisió.

En referència a les declaracions de la UGT d’aquest dilluns, Chacón ha assegurat que l’objectiu del Govern és evitar el tancament de les plantes de l’empresa. “Sorprèn que es parli de pla B quan hem consensuat que intentariem revertir de totes totes aquesta situació”, ha assegurat. En aquest context, ha recordat que el departament Invest in Catalonia de la Generalitat treballa a captar inversions industrials i d’alt valor afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia