Economia

Els consumidors francesos també pateixen un fort encariment de la fruita i la verdura

L’IPC escala fins al 6,3% just després que l’executiu hagi decidit posar un topall de preus als aliments bàsics

L’alça del preu dels aliments és un problema generalitzat a Europa. Un dia després que se sabés que a Catalunya el menjar s’havia disparat gairebé un 15% al febrer, s’acaba de publicar la dada d’inflació de França, que també és demolidora: l’IPC ha pujat tres dècimes respecte el mes anterior segons l’Institut Nacional d’Estadística, fins el 6,3%, i el principal culpable és l’augment del preu dels aliments, del 15% interanual i del 13% comparat amb gener, el que significa que l’alça segueix accentuant-se.

Com indica l’agència Efe, l’escalada és especialment pronunciada en el cas de productes bàsics i tan necessaris per a una dieta saludable com les verdures fresques, que s’han encarit al febrer un 23%, i la fruita (10%). També pugen amb força el pa i els cereals (14%), la carn i la llet i els formatges. Per intentar frenar aquestes xifres, França ha decidit aquest mes, després d’arribar a un acord amb els supermercats, fixar un topall als aliments bàsics. A casa nostra el sector s’hi oposa, com va expressar públicament ahir el president de Mercadona, Juan Roig, que va dir que seria abaixar-los “artificialment” i que aquest no era el camí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia