Economia

El BCE avança que apujarà els tipus 0,25 punts aquest mes

Segons han avançat la presidenta i el vicepresident del regulador, situarà l’interès bàsic en el 4%, la xifra més alta des de mitjans del 2008

El Banc Central Europeu (BCE) tornarà a apujar els tipus d’interès 0,25 punts aquest mes de juny i els enfilarà fins al 4%, el nivell més alt posat a la zona euro des del 2008. Així ho han apuntat la presidenta del BCE, Christine Lagarde, i el vicepresident del mateix regulador europeu, Luis de Guindos, que han afegit que “estem en la recta final” d’aquesta política de pujades constants. En dues intervencions, Lagarde a Hannover i Guindos, a Ràdio Nacional d’Espanya, han avançat aquest nou increment en la seva pròxima reunió, prevista pel 15 de juny.

Luis de Guindos també ha afirmat que les pujades, a partir d’ara, seran menys dràstiques i que tendiran a ser de 0,25 punts en cada ocasió que es decideixi. “Aquesta serà la nova norma”, ha dit. Ha defensat que el recorregut que li manca a aquesta política per fer front a la inflació desbocada és limitat a hores d’ara, segons la seva percepció:“Queda l’última part, la recta final”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia