Economia

Ceràmica Montgatina presenta un ERO al 10% de la plantilla i els treballadors demanen acomiadaments temporals

Economia

La fàbrica de porcellana Ceràmica Industrial Montgatina ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) a disset dels seus 163 treballadors, el que representa un 10% de la plantilla d'aquesta històrica empresa de Montgat (Maresme).

L'empresa justifica la retallada per la caiguda de les vendes en els últims mesos, una realitat de la qual els treballadors són conscients. El comitè d'empresa, però, no accepta els acomiadaments i proposa que l'ERO sigui temporal perquè la rescissió dels contractes sigui de només quatre mesos.

"Es pot reactivar una mica l'economia i que tornin a augmentar les vendes", ha explicat el president del comitè d'empresa i delegat d'UGT, Juan Carlos Izquierdo.

Ceràmica Industrial Montgatina es va fundar l'any 1935 a Montgat -l'any que ve ha de celebrar els seus 75 anys d'història-, on encara té la seva seu i des d'on dissenya i fabrica objectes de porcellana per al sector de l'hostaleria. Els principals clients de l'empresa són El Corte Inglés i Makro, i té com a col·laborador el cuiner Ferran Adrià. En els darrers mesos, però, la situació d'aquesta empresa s'ha vist afectada per la crisi global de l'economia i les vendes han caigut al voltant d'un 30%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.