Economia

El Museu de la Confitura produeix 70.000 pots anuals

L'empresa de Torrent ha rebut aquest any quatre premis per les seves melmelades elaborades amb taronja

El Museu de la Confitura de Torrent, que el juliol d'aquest any celebra el desè aniversari, preveu superar la producció de 70.000 pots de confitura que va tenir l'any passat “perquè enguany estem treballant molt més”, expliquen fonts del museu. Actualment el museu té unes 300 varietats diferents de confitures i pràcticament cada any en treu de noves al mercat –alguna per encàrrec–. Entre les darreres novetats hi ha la gelea d'api, la confitura de nesples i la confitura de nesples, amb chilly i pebre, i confitura de nyàmeres–. L'empresa, de la qual inicialment era l'única propietària Georgina Regás, és ara una societat formada pels seus tres néts i la seva filla, Susanna Capdevila, i també per Teresa Millàs, “la noia que treballa amb mi i que sempre m'ha ajudat moltíssim”. Actualment, l'empresa té tres treballadors i ven a la botiga que té a Torrent, però també a través de botigues especialitzades i a restaurants i hotels de tot Catalunya. Puntualment rep comandes a través d'internet de clients tant de França com d'Anglaterra.

Les melmelades elaborades amb cítrics del Museu de la Confitura han rebut aquests darrers anys un munt de premis; algunes han estat premiades amb medalla d'or. Només aquest any ha rebut quatre guardons atorgats per la Dalemain Marmalade Festival de Cúmbria, Anglaterra.

Regàs assegura que les melmelades i confitures s'elaboren amb fruites i verdures de temporada que adquireixen a les comarques gironines però també a València –els cítrics–, Sant Pol de Mar –les maduixes– i a Lleida –una part dels préssecs.

Els inicis del Museu de la Confitura són ja àmpliament coneguts: “Tot va començar amb un llimoner enganxat a la façana d'una casa de Torrent.” De les llimones primer en va fer sucs, després cremes, sorbets o pastissos, fins que un dia una amiga anglesa li va donar una recepta de melmelada de llimona. Va ser aleshores que va començar la producció, però no va ser fins que el químic de la Fundació Alícia, Pere Castells, li va elaborar una taula periòdica de les configures que van millorar la seva tècnica. Fins ara el museu ha editat tres llibres de confitura: 70 configures de Georgina Regàs, que ja ha arribat a la cinquena edició; Lligar amb confitures. Els maridatges del museu, i Els secrets de les confitures. Receptes per a nens de 8 a 80 anys. A més, organitzen cada any cursos tant per a adults com a nens.

LA FRASE

L'elaboració de melmelades i confitures és molt divertida. És un món que no s'acaba mai
Georgina Regàs
PROPIETÀRIA DEL MUSEU DE LA CONFITURA de torrent


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia