Economia

La FOEG reclama menys obstacles al treball juvenil

Els empresaris gironins asseguren que topen amb molts obstacles a l'hora de contractar joves d'entre 16 i 18 anys perquè facin pràctiques en la indústria

La FOEG reclama que l'administració estatal actualitzi la llei de riscos laborals “perquè està obsoleta” –és del 1957– perquè els joves d'entre 16 i 18 anys que fan formació dual puguin incorporar-se a la indústria a fer les pràctiques. Una vintena d'empresaris gironins van expressar ahir les limitacions que hi ha a l'hora de contractar els joves, en el context d'unes trobades organitzades per la patronal, l'hotel AC Palau Bellavista i La Caixa. La reunió va tenir la presència del diputat al Congrés Carles Campuzano, portaveu de la comissió d'Ocupació i Seguretat Social, que va recollir els suggeriments dels empresaris i del director general de Relacions laborals i Qualitat en el Treball de la Generalitat, Jordi Miró. “Entre els 16 i els 18 anys és l'època lògica per fer formació, i a causa de la llei de prevenció de riscos laborals, que estableix moltes limitacions, és molt complicat tenir a les empreses joves d'aquesta edat”, van destacar els empresaris.

Al juny es va aprovar a Catalunya la llei de formació i qualificació professional de Catalunya i un dels objectius que preveu és potenciar la formació professional dual.

La previsió és que la formació dual creixi dels 3.718 alumnes que actualment la cursen a Catalunya, als 45.000 alumnes el curs 2025/2026.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia