Economia

El Gremi de Flequers impugna el conveni del pa

La UGT ha emès un comunicat en què critica que el Gremi de Flequers de les Comarques Gironines hagi impugnat el conveni de les indústries del pa a la demarcació i taules salarials pel 2015 després de la seva publicació en el BOP. “La UGT de Catalunya troba incomprensible aquesta acció del gremi, després que el procés de negociació hagi estat realitzat amb totes les parts patronals i sindicals sense excepció i de la signatura d'unes taules salarials que són l'objecte de la impugnació d'una de les patronals”, afirma el sindicat en un comunicat.

En aquest mateix sentit, s'explica que a Girona existeixen tres patronals de pa que històricament, des del 1986, han signat el conveni col·lectiu de treball juntament amb la UGT i CCOO. Segons continua, l'any 2015 les tres patronals van constituir la mesa per negociar la part econòmica del conveni i, en la negociació d'un 1% d'increment per tot l'Estat, el Gremi de Flequers de les Comarques Gironines va manifestar que no estava en condicions d'assumir aquest augment; tot i això, la seva representació en la taula negociadora va acabar signant les taules com la resta dels assistents.

Ara, la UGT “manifesta la seva sorpresa” en rebre una citació del Tribunal Laboral de Catalunya per avui amb l'objecte de declarar nul l'augment de l'1% per aquest període.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia