Economia

Tarragona inspeccionarà 300 pisos buits dels bancs

La ciutat té registrats uns 1.200 habitatges buits propietat d'entitats financeres, dels quals 300 són habitables

Els pisos seran de lloguer social i es destinaran a famílies amb risc d'exclusió

L'Ajuntament de Tarragona ha requerit a les entitats financeres que tenen pisos buits que facilitin en deu dies una persona de contacte per accedir immediatament als habitatges, inspeccionar-los i determinar si estan en condicions d'habitabilitat o comprovar les mancances que tenen per destinar-los a lloguer social. Bankia ha estat la primera que ha respost i ha acceptat reunir-se amb l'Ajuntament. La regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos, es va mostrar optimista: “Confio que les entitats financeres tindran voluntat d'arribar a un acord, ja que per a elles tenir pisos buits és una càrrega.” En cas de no rebre resposta, l'Ajuntament iniciarà un expedient sancionador que podria acabar amb multes de fins a 90.000 euros.

Segons el Registre d'Habitatges Buits de la Generalitat, a Tarragona hi ha 7.000 pisos buits, dels quals 1.200 són propietat d'entitats financeres. L'Ajuntament revisarà els 300 que són habitables, però en una primera fase es començarà pels 173 que ja tenen cèdula d'habitabilitat. Cinc tècnics contractats, a través d'un pla d'ocupació, comprovaran les condicions de l'habitatge i les reformes que cal fer-hi. El consistori destinarà 100.000 euros a la millora dels pisos.

Si les reformes no són importants, s'adequarà el pis, s'afegirà a la borsa d'habitatges de lloguer social de l'Ajuntament i es destinarà a persones amb risc d'exclusió social. El regidor de Territori, Josep M. Milà, va afirmar que Tarragona no té cap pis desocupat d'emergència social. Les famílies beneficiàries pagaran un lloguer que no superarà el 10% dels seus ingressos. La llei estableix que aquests habitatges podran estar en règim de lloguer social durant tres anys.

LA XIFRA

100.000
euros
és la quantitat que destinarà l'Ajuntament de Tarragona a fer millores als pisos buits habitables.

Reallotjaran els veïns de les Parcel·les Iborra

El regidor de Territori, Josep M. Milà, es va reunir dilluns amb els veïns de les cases que hi ha a tocar del pavelló del Nàstic. Milà va comunicar a les sis famílies afectades que el desenvolupament urbanístic de la zona les obligarà a deixar els seus habitatges, però es va comprometre alhora a reallotjar-les al pla parcial més proper. L'Ajuntament explicitarà l'acord per escrit en el termini de dos o tres mesos. El consistori preveu que les famílies no hauran de marxar d'allà, com
a mínim, fins al 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia