Economia

Lloret vol saber l'impacte econòmic de les fires i festes

L'estudi tindrà un cost d'11.900 euros

Ha de servir per saber quins esdeveniments potenciar

L'Ajuntament de Lloret ha contractat els serveis de la consultoria de Roses Baldrick & Munitz per conèixer quin és l'impacte econòmic de diferents esdeveniments que organitza el municipi i valorar per quins esdeveniments cal apostar. El pressupost presentat per la consultoria és d'11.900 euros (IVA a part). El contracte inclou la monitorització de l'impacte econòmic dels següents esdeveniments del 2016: ral·li Costa Brava Històric (que ja ha començat), Global Basquet, Lloret Formula Weekend, Foro Excelencia (es farà del 8 a l'11 de juny), Fira dels Americanos, Lloret Night Shopping, Montphoto, la fira medieval “i un novè esdeveniment per confirmar”. També inclou un programari i la recollida de les enquestes que es faran; en concret, 384 per al ral·li Costa Brava Històric, el Global Basquet, el Lloret Formula Weekend, el Foro Excelencia i la Fira dels Americanos. També es farà assessorament i seguiment dels projectes i la durada de l'estudi és d'un any. L'alcalde, Jaume Dulsat, va explicar que consideren necessari conèixer “el retorn” que tenen els esdeveniments que es promouen i que a una administració “li és difícil calcular-ho”. “Necessitem saber quin retorn tenen les inversions que es fan per caregar-nos de raons i saber si apostem per un esdeveniment o no. Podrem valorar-ho més bé, tot i que les xifres no són un dogma de fe, però ens poden orientar”, va explicar l'alcalde.

Dulsat va posar com a exemple que en molts esdeveniments, com ara el Congrés Mundial del Mòbil celebrat a Barcelona, “de seguida, hi ha estudis quan s'acaba que calculen l'impacte basant-se en el nombre de persones que hi ha anat, la despesa mitjana i les enquestes”. A Lloret, la valoració també es farà a través de diferents canals i no serà “una xifra absoluta, però sí una mesura de càlcul que en altres llocs ha funcionat molt bé”, hi va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia