Economia

societat

esports

Operadors turístics del golf, a Girona

En dos anys, el nombre de turistes que han vingut a jugar a golf ha crescut del 67%

Una vuitantena d'operadors turístics del sector del golf de 25 estats es trobaran aquesta setmana a la Costa Brava per participar en l'esdeveniment promocional i comercial Iagto Costa Brava Trophy 2016, que es du a terme per primera vegada a la Costa Brava i que està organitzat per una associació que aplega més de sis-cents operadors turístics del món del golf. Durant tota aquesta setmana visitaran els diferents camps de golf de la demarcació per veure de primera mà els serveis que ofereixen i també conèixer altres ofertes de la destinació, com la gastronomia i el vi. En paraules del president de la Diputació de Girona, Pere Vila, aquest és l'esdeveniment més important de l'any dels que organitza el Patronat de Turisme. “És una acció que ens aporta valor afegit, té capacitat de retorn i transcendència”, diu.

L'Associació Iagto va començar a organitzar aquest tipus d'esdeveniments l'any passat, a Andalusia, i ara ha fet atenció a la Costa brava pel gran creixement que està experimentant la demarcació en turisme de golf.

Les darreres xifres recollides per una agència especialitzada que treballa per al Patronat de Turisme constaten que el turisme de golf ha crescut un 67% en dos anys a la demarcació. Actualment, dels visitants que rep la Costa Brava, uns 103.000 són turistes del sector del golf.

Aquest és un tipus de turisme que interessa a Catalunya, perquè, segons el sotsdirector de l'Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, són turistes que tenen una despesa més alta que la resta –entorn a un 120% més que un turista general– i, a més, provenen de països europeus que són freds, on només poden jugar al golf durant els mesos de primavera i estiu. Per tant, durant l'època hivernal han de sortir a jugar fora del seu país. És aquí on Catalunya es pot situar per oferir-se com a alternativa. “No volem més turistes, sinó que generin més ingressos i que ens ajudin a desestacionalitzar la temporada”, va dir Torrent.

En l'Iagto Costa Brava Trophy 2016 participen un total de 47 empreses gironines que presten serveis relacionats amb la pràctica del golf. Entre altres actes, demà es farà un congrés a l'Auditori de Girona i està previst que hi hagi fins a 1.200 reunions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia