Economia

economia

treball

Més de 1.300 joves troben feina amb Garantia Juvenil

4.316 joves de la demarcació s'han inscrit en el programa del Departament de Treball

Entitats i tècnics que treballen en diversos programes expliquen la seva experiència a Girona

De moment 1.372 joves gironins han trobat una feina en el decurs de la seva inscripció a Garantia Juvenil. Aquests joves formen part dels 4.316 que s'han inscrit complint els requisits a les comarques gironines per beneficiar-se dels programes oferts pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i dels quals 3.958 ja s'han beneficiat d'algun d'aquests programes. Aquestes són algunes de les dades difoses per la directora del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, Mercè Garau, en la jornada Present i futur de la Garantia Juvenil a les comarques gironines, que va reunir ahir a Girona representants de les entitats, tant públic com privades, que gestionen els diferents programes a la demarcació.

Entre els casos presentats, per exemple, hi va haver el de la Fundació Sant Vicenç de Paül a l'Alt Empordà, que gestiona el projecte socioeducatiu Ksameu i en el qual, s'inclou, un projecte amb una empresa que treballa en l'envelliment de mobles per després vendre 'ls i en el quals una desena de joves de l'Alt Empordà hi estan inscrits. El mateixos joves col·laboren en la confecció dels decorats de l'òpera Turandot, que aquest estiu s'estrenarà al festival de Peralada, per exemple. Són joves d'entre 16 i 29 anys que “feia temps que estaven al marge i nosaltres diem que els hem tornat a la carretera principal de que tinguin èxit”, explica la coordinadora del projecte de Garantia Juvenil d'aquesta fundació, Maria Solés. Un altres dels casos mostrats, va ser el d'un empresari de Santa Coloma de Farners que tenia dificultats per triar personal i que, gràcies al programa del Consell Comarcal ha aconseguit incorporar cinc nous joves, un dels quals, també va destacar-ne la seva satisfacció.

LA FRASE

Hem instat la ministra Báñez que tregui tots els entrebancs de la inscripció
Mercè Garau
DIRECTORA DEL SERVEI PÚBLIC D'OCUPACIÓ DE CATALUNYA

LA XIFRA

3.958
joves
de les comarques gironines s'han beneficiat ja del programa Garantia Juvenil.

Crítiques a Báñez

La directora del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, Mercè Garau,a lamentar que els requisits que fixa el Ministeri de Treball, siguin a vegades massa restrictius, es converteixen en un fre perquè els joves puguin accedir a la Garantia Juvenil. Per exemple, hi ha programes ocupacionals que no admeten aquells joves que, ni que sigui un sol dia, hagin treballat durant el darrer mes. Mercè Garau va aprofitar per fer una crida a l'estat espanyol perquè “elimini obstacles i flexibilitzi requisits d'inscripció al programa de Garantia Juvenil”. Així, va reclamar a la ministra Fátima Báñez que “apliqui la normativa europea, que únicament restringeix l'accés a la Garantia Juvenil a aquells joves d'entre 16 i 29 anys que no estiguin treballant ni estudiant, i res més”.”Per unanimitat, el Consell de direcció del SOC, amb el suport del Govern, els sindicats UGT i CCOO, la patronal Pimec i les entitats municipalistes FMC i ACM, hem instat la ministra Báñez perquè tregui tots els entrebancs de la inscripció; d'aquesta manera, serien molts més els joves que es beneficiarien”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia