Esports

La defensa de Rosell estudiarà reclamar una indemnització

L’advocat Pau Molins celebra que s’hagi absolt l’expresident del barça però denuncia la mesura de presó preventiva “abusiva”

Creu que algú haurà “demanar disculpes”

La defensa de l’expresident de l’FC Barcelona Sandro Rosell, absolt de blanqueig de capitals, han avançat aquest dimecres que, una vegada que la sentència sigui ferma, estudiaran exigir responsabilitats i indemnitzacions pels 22 mesos que ha passat en presó preventiva.

En una roda de premsa per valorar la resolució, els advocats Pau Molins i Andrés Maluenda han qualificat d’“abusiva i desproporcionada” la mesura cautelar que l’Audiència Nacional espanyola va aplicar al seu client.

“No existien fonaments legals suficients que justifiquessin aquestes mesures cautelars”, han defensat. A més, han subratllat “hi ha altres mesures menys costoses sense privar la llibertat de les persones”.

Per aquest motiu, estudiaran “si hi ha hagut un mal funcionament de l’administració de justícia, per part de la instructora” i d’altres persones, de cara a exigir eventuals responsabilitats o indemnitzacions.

Molins ha destacat que el tribunal hagi assumit finalment “absolutament tot el relat dels fets provats posats de manifest per part de la defensa”. “Malgrat aquestes carències del sistema judicial, finalment s’ha fet justícia”, ha aplaudit. “S’ha demostrat que Sandro Rosell és innocent”, ha reblat.

L’advocat ha considerat “honesta i valenta” la decisió del tribunal, que considera que ha deixat “en evidència una instrucció i una acusació que no han estat correctes”.

“Aquest és un cas paradigmàtic del que no pot ser un procediment penal, ple d’irregularitats”, ha alertat Molins. “Algú haurà de demanar disculpes”, ha assenyalat.

Molins ha reflexionat que cal “revisar els requisits de la presó preventiva”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia