Esports

Festa reivindicativa a la plaça Colón de Madrid

Eurocopa

Després d’una nit de celebració que es va prolongar fins a primeres hores del matí, els jugadors de la selecció espanyola van ser rebuts de forma triomfal per centenars de milers de madrilenys que van sortir al carrer per celebrar el títol de l’Eurocopa. Des de la mateixa escalinata de l’avió, en la qual Luis Aragonés i Iker Casillas van posar amb la Copa, una riuada de seguidors va acompanyar l’autocar de la selecció fins a la seva arribada a una plaça de Colón totalment col·lapsada i que va gaudir amb l’espectacle dels jugadors sobre l’escenari muntat per la Federació.
Aragonés, visiblement emocionat, va ser un dels principals protagonistes de la festa i, animada pels mateixos jugadors, l’afició el va aclamar i va demanar la seva renovació. En aquestes celebracions es va trobar a faltar la presència del president de la federació, Ángel María Villar, i del seu director esportiu, Fernando Ferro. Hi havia raons: no han propiciat l’ampliació del contracte de Luis, i ja en el mateix avió els jugadors van demandar la seva renovació amb continus cants. “Nosaltres no tornem, si el mister no és aquí”, “Luis, queda’t” i “Luis, renovació”, van ser algunes de les consignes dels jugadors. Caldrà veure si en les pròximes hores Villar es replanteja la seva decisió de contractar Del Bosque.

Copa Confederacions
I mentre es desfermava l’eufòria a la plaça de Colón, a la seu de la Lliga de Futbol Professional (LFP) els seus directius han vist com es desmuntava el calendari per a la pròxima campanya. Finalitzada la Lliga el 31 de maig, estava previst que les semifinals i la final de Copa del Rei es disputessin entre el 14 i 28 de juny, una manera inèdita de tancar la temporada, però en aquestes dates la selecció espanyola està obligada a jugar la Copa de Confederacions a causa del títol europeu.

La FIFA obliga els clubs a cedir els seus internacionals dues setmanes abans del partit inaugural, per la qual cosa els jugadors haurien d’incorporar-se a la selecció tot just finalitzar la Lliga. La Federació i la LFP haurien d’esperar com a mínim dos anys per engegar aquesta fórmula que pretén dotar el torneig del KO d’una alta dosi d’espectacularitat i d’atenció preferencial.

Per als jugadors i clubs aquest fet suposa un nou problema, sobretot per als representants en Lliga de Campions i Copa de la UEFA, ja que el calendari es presentava per endavant molt comprimit com a conseqüència dels partits de classificació per al Mundial 2010.

La Copa de Confederacions es disputarà a Sud-àfrica, i a més de l’amfitrió, participaran Espanya, Egipte, Iraq, Estats Units, el campió encara vacant d’Oceania, Brasil, i Itàlia, en la seva condició de campiona del món.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.