Esports

Sis lesions en vuit dies

Xavi també cau al Calderón, serà baixa quinze dies i no podrà jugar ni contra el Racing ni contra l'Stuttgart

No és habitual que amb el resultat en contra (quedaven tretze minuts per al final del partit al Calderón), Guardiola opti per retirar Xavi del terreny de joc. El tècnic explicava que ho va fer per evitar riscos, perquè el de Terrassa li havia comentat en el descans que havia notat una punxada només començar el partit. Va fer tard. El segon capità blaugrana va saber ahir al matí que haurà d'estar un mínim de quinze dies allunyat dels terrenys de joc.

Després de ser sotmès a diverses proves mèdiques, els resultats van detectar que té un trencament fibril·lar al múscul semitendinós de la cuixa dreta. Una lesió que el descarta totalment per al partit de dissabte contra el Racing i també per al de dimarts vinent contra l'Stuttgart, quan els blaugrana reprendran la Champions.

La baixa és un seriós contratemps per a Guardiola, que encara es fa creus de la plaga de lesions amb què ha hagut de conviure l'equip en l'última setmana. Xavi és el sisè jugador que es lesiona en els últims nou dies. A més, es dóna la circumstància que els sis han caigut per problemes musculars, una circumstància que ha creat una certa preocupació al vestidor blaugrana.

Des que Dani Alves es va lesionar en l'escalfament del partit contra el Getafe (va ser el primer a caure), els problemes musculars s'han convertit en el pa nostre de cada dia en l'equip blaugrana. En el mateix partit contra el Getafe, Touré va haver de demanar el canvi per un trencament a l'adductor mitjà de la cama esquerra. Els problemes es van acumular tres dies després en l'entrenament que l'equip va fer a Reus. Abidal va ser el que més malparat en va sortir. En una jugada fortuïta, es va quedar clavat i va tenir la mateixa lesió (desinserció de l'adductor) que la temporada passada, en l'altra cama (aquest cop és la dreta), el va tenir divuit dies de baixa.

El francès no va ser l'única víctima. Txigrinski va acabar la sessió amb molèsties a la cama esquerra i l'endemà es va confirmar que tenia un trencament al bíceps femoral. Al Calderón, a banda dels tres punts i de Xavi, Guardiola també va perdre Seidou Keita. Ahir al matí, se li va fer una ecografia que va confirmar que té una ruptura muscular al semimembranós de la cuixa dreta. La lesió de Keita és més greu que la de Xavi, ja que haurà d'estar entre tres i quatre setmanes de baixa. Tot plegat, un altre galimaties per a Guardiola, que haurà de tornar a treure el llapis i el compàs amb vista als dos pròxims compromisos.

Si contra l'Atlético la gran preocupació era confeccionar la defensa (per dissabte recupera els sancionats Piqué i Márquez), ara contra el Racing afronta el partit curt d'efectius al mig del camp. Si no es recupera Touré (va pel bon camí, però tothom té clar que no es forçarà pel perill d'una recaiguda) només disposa de dos migcampistes: Iniesta i Sergio Busquets. Malgrat que no hi ha cap explicació lògica, el tècnic va estar ahir reunit amb bona part dels seus col·laboradors per analitzar les possibles causes. No deixa de ser curiós que en una de les setmanes en què l'equip ha tingut menys partits s'hagin produït les mateixes lesions musculars (sis) que en els cinc mesos de competició anteriors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.