Esports

Buscant el ritme perdut

El Barça vol recobrar la seva millor imatge en el retorn a la Champions · Guardiola confia que l'equip recuperi el to ara que comença el més difícil · El Barça fa nou temporades que no perd en terres alemanyes

L'oïda finíssima de Guardiola ha advertit falta de ritme en la música de l'equip. Alguna cosa no acabar d'anar bé. Al tècnic no li importa tant el resultat, com adonar-se que l'harmonia no és la de sempre. No és fàcil de commoure, Guardiola. Ni els gols ni l'autoritat exhibida contra el Racing han esvaït la preocupació que té respecte al funcionament de l'orquestra. Tampoc les absències, que són moltes. No hi sol haver excusa capaç d'arronsar el de Santpedor a l'hora de l'anàlisi. Per això ha demanat als seus homes que en la cita d'avui a Stuttgart reprenguin el ritme que els va portar a ser el que encara són.

Com a teló de fons hi ha els antecedents de relaxació del Barça a l'hora de revalidar el màxim títol continental. Ni Cruyff ni Rijkaard van fer ni tan sols un paper digne en la Champions com a vigents campions. Guardiola no va evocar aquesta particularitat, però sí el fet que des que el Porto es va consagrar campió, tots els monarques continentals han caigut en els vuitens de final, amb l'excepció del Manchester United, finalista de les dues darreres edicions. Avui, que comença «allò seriós», segons l'entrenador blaugrana, toca als seus deixebles iniciar el camí més pedregós i arrodonir un paper digne d'un monarca europeu. L'estadística dóna al Barça un respir, atesa la mala imatge dels últims campions: si no perd avui, el Barça complirà el seu desè partit sense caure en sortides europees.

Cap anàlisi prèvia és capaç de negar al Barça el cartell de favorit. Tot i la revifada de l'Stuttgart des de l'inici de desembre, quan Christian Gross es va fer càrrec de l'equip (nou partits, set victòries, una derrota i un empat), el potencial individual i col·lectiu del Barça és del tot superior al dels alemanys.

A més de l'interrogant que genera el concurs de gent com ara Xavi, Alves i Ibrahimovic, el tècnic podrà rearmar l'equip amb homes com ara Piqué, Márquez i Touré. Puyol, que serà titular malgrat el cop a la cara de dissabte passat contra el Racing, és l'únic blaugrana advertit de sanció. Els arguments de l'Stuttagrt es redueixen al factor camp, al bon estat anímic de l'equip i a algun detall interessant en homes com ara Marica, que serà titular en detriment de Cacau, autor de quatre gols la jornada passada en la Bundesliga. El partit significarà retrobar-se amb el porter Lehmann, derrotat en la Champions de París, igual que Hleb, cedit pel Barça al rival d'avui.

Les terres alemanyes no són, precisament, un maldecap per al Barça, que no hi perd des del curs 2001/02, quan va caure al camp del Bayer Leverkusen. L'últim precedent del Barça a casa de l'Stuttgart va ser el 0-2 del duel de la lligueta de la Champions. Un partit que Guardiola no ha tingut en compte en la preparació del duel d'avui. L'entrenador s'ha desfet en elogis cap a l'actual entrenador de l'Stuttgart, el suís Gross, i s'ha cansat de recordar que avui el seu equip s'haurà d'enfrontar amb un gran rival. La percepció, però, contradiu el tècnic blaugrana. En tot cas, el dubte és quina versió del Barça de Guardiola saltarà avui al Mercedes Benz Arena. Si ho fa la de sempre, difícilment hi haurà discussió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.