Futbol català

Un mar d'incògnites

Malestar en el vestidor. El Girona tanca la temporada i haurà d'accelerar ara la planificació. Setze jugadors acaben contracte i molts d'ells critiquen la indefinició del club

Els equips que lluiten durant les fases d'ascens tenen un pèl menys de marge per a la planificació de la pròxima temporada que els que ja se'n van anar de vacances un cop acabada la lliga regular. Tant el Girona com l'Almeria sabien que perdien quinze dies respecte a la gran majoria d'equips, amb un condicionant: per al que pugés a primera, el mal seria insignificant. És l'Almeria el que ho celebra, i per al Girona no hi ha gaire temps a perdre, i avui mateix té previst fer el primer pas, amb la incorporació d'un director esportiu, que no implicarà la marxa del secretari tècnic, Sergi Raset. Continuarà a segona A i serà bo no deixar demorar gaire ara les decisions que s'han de prendre –moltes ja es van ajornar quan l'equip va anar alimentant les expectatives d'ascens– perquè el 17 d'agost ja arrencarà la lliga de la temporada 2013/14. I d'incògnites per resoldre, a Montilivi n'hi ha unes quantes.

El principal interrogant a hores d'ara, i el que s'hauria de respondre de forma més immediata, és el futur de Rubi. L'entrenador, com és obvi després de la temporada que ha completat, ha estat sempre la primera opció del club. Però quan des dels despatxos se li va començar a parlar seriosament de renovació, la temporada estava ja molt avançada i el tècnic va preferir centrar-se e n la feina del Girona i ajornar la seva decisió fins que s'acabés la competició. En el gran treball de Rubi a Girona, tant pels resultats d'un equip que la temporada passada va estar molt a punt de baixar com per estil de joc, s'hi han fixat diversos clubs, però ja han anat ocupant les banquetes.

Risc de fuga

De la plantilla, molesta per les indecisions del club, hi ha el risc que en marxin alguns dels homes que han rendit més i que, com és normal, han captat l'atenció de clubs més potents. Marxarà el pitxitxi, Javi Acuña, que acaba el seu lligam a Montilivi el 30 de juny. I hi ha uns quants companys més que també l'acaben. N'hi ha, com Marcos Tébar i Luso Delgado, que han anat creixent a Montilivi i han acabat d'explotar just en la seva última temporada de contracte. Tampoc no ha renovat encara Jandro Castro –ahir amb llàgrimes als ulls–, tot i que probablement ho hauria fet encantat si el club li ho hagués proposat fa temps. El davanter Benja, màxim golejador de l'equip fins que es va lesionar, tenia una clàusula de renovació automàtica si l'equip pujava. La clàusula ha perdut el seu sentit, però el club ja havia fet saber al vallesà la seva voluntat que continuï. Entre els homes que sí que tenen contracte garantit hi ha habituals com Chus i Felipe.

Totes les negociacions s'hauran d'emmarcar en el context econòmic del club, que la temporada passada ja va fer una retallada molt significativa del pressupost. Una altra incògnita és saber què quedarà de l'espectacular ressò social d'aquesta temporada. L'afició s'ha abocat a l'equip, i s'haurà de veure si bona part era efervescència o bé si s'ha consolidat una bona massa social per a un club de 2a A.

LA PLANTILLA

Acaba contracte bona part de l'equip, i el club no ha parlat amb cap jugador

LA BANQUETA

El tècnic del Girona, Rubi ha de dir si continua, decisió que havia ajornat fins ara.
1. Mallorca
18è (1a divisió)
2. Deportivo
19è (1a divisió)
3. Saragossa
20è (1a divisió)
4.
GIRONA
4t
5.
Alcorcón
6.
Las Palmas
7.
Ponferradina
8.
R. Madrid B
9.
Barça B
10.
Sporting
10è
11.
Lugo (*)
11è
12.
Numància
12è
13.
Recreativo
13è
14.
Còrdova
14è
15.
Mirandés (*)
15è
16.
Sabadell
16è
17.
Hèrcules
17è
18.
Múrcia (**)
19è
19. Tenerife
4t (2a B)
20. Alavés
1r (2a B)
Falten per decidir dues places: els dos ascensos que sortiran dels equips de 2a B que han arribat a l'última eliminatòria: Eibar-l'Hospitalet i Huracán-Jaén
(*) El Lugo i el Mirandés estan pendents de tancar el procés de conversió a societat anònima esportiva, requisit indispensable per continuar a segona A
(**) El Múrcia s'ha salvat gràcies al descens del Guadalajara, divuitè però baixat per frau en el procés de conversió a SAE
(En negreta, els equips nouvinguts a la categoria)

EL PRIMER PAS

El club fitxarà un director esportiu que estarà per sobre el secretari tècnic, Raset

EL CONTEXT

També s'haurà de veure quin pressupost fa el club i si l'afició ha arrelat de debò

“No és normal que no s'hagi renovat ningú”

Aquesta afirmació la va fer tot just acabar el partit el capità d'ahir a sobre la gespa, Marcos Tébar. I és que la plantilla va mostrar obertament el malestar que hi ha amb la directiva per la indefinició a l'hora de planificar la temporada que ve. Els jugadors, molestos, no entenen com el club blanc-i-vermell no s'ha posat en contacte per tractar la seva continuïtat de cara a la temporada que ve: “No s'ha parlat ni amb els jugadors lesionats, ni amb ningú, crec que perden el temps”, afegia el madrileny Marcos Tébar. El president del Girona, davant la trista situació, es va defensar com va poder afirmant: “És normal, no sabíem en quin escenari competiríem.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.