Administracions

hisenda

El PSC i el PP de Blanes pacten un IBI del 7%

Els dos grups van arribar a un acord ahir i les ordenances s'aprovaran en un ple dimecres vinent

El PSC va arribar ahir a un acord amb el PP per pactar les ordenances fiscals, que finalment es preveu aprovar en un ple extraordinari convocat per dimecres vinent. Segons va explicar ahir l'alcalde, Josep Marigó, la condició que va posar el PP per arribar a un pacte és que l'IBI s'apugi un 7% en comptes del 15% que proposava l'equip de govern del PSC, que governa en minoria.

El portaveu del PP, Salvador Tordera, va explicar que tot i que el PSC havia informat els grups municipals de les seves propostes d'ordenances, “no les havia negociat”. “El nostre grup no acceptava un 15% i finalment hem arribat a un acord, perquè entenem que és urgent i tenim una responsabilitat. A més, nosaltres érem al govern en l'anterior mandat, i teníem un pla de sanejament”. Josep Marigó va explicar que tot i que el pacte permetrà aprovar les ordenances, hi haurà 800.000 euros menys d'ingressos i serà més complicat quadrar el pressupost.

Per la seva banda, el portaveu de CiU, Josep Trias, va considerar “aventurat” per part del PSC haver portat al ple les ordenances sense haver buscat un pacte abans. “No s'havia treballat prou amb l'oposició”, va dir.

Josep Marigó va criticar les dificultats per posar-se en contacte amb alguns regidors de CiU. “A Quim Torrecillas no li veiem el pèl”, va explicar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.