Administracions

ADMINISTRACIONS

Fontcoberta i Ribes de Freser, denunciats per Llanos de Luna

La Delegació del Govern espanyol a Catalunya ha interposat un recurs contenciós administratiu contra les mocions sobiranistes aprovades pels plens municipals de Fontcoberta i Ribes de Freser, en què aquests municipis, com desenes arreu del país, es declaraven territori català “lliure i sobirà”. En el cas del poble del Pla de l'Estany, la moció va ser aprovada el 27 de setembre per unanimitat dels dos grups que hi són representats, JpFV-ERC-AM, al govern, i CiU, a l'oposició. El seu alcalde, Joan Estarriola, ahir es va mostrar tranquil, entre altres raons perquè en la majoria de casos precedents el contenciós ni tan sols ha acabat sent admès a tràmit perquè –considera ell– la moció no infringeix cap llei. També va manifestar la seva indignació. “Són ganes de perdre el temps”, va afirmar. “Quan es volen fer les coses seguint la legalitat, com va passar amb l'Estatut i ara amb aquesta moció –hi va afegir–, et trobes després que t'ho fan anar en orris.” En difondre's la notícia per Ràdio Banyoles i les xarxes socials, algunes formacions polítiques, com ara ICV i Junts per Banyoles, van expressar ahir el seu suport a l'Ajuntament de Fontcoberta.

Per la seva banda, el consistori de Ribes de Freser, governat per CiU, va aprovar la moció al novembre i és un dels sis municipis del Ripollès que van prendre aquesta decisió. Igual que el de Fontcoberta, el consistori de Ribes té previst presentar al·legacions al llarg dels pròxims dies contra el recurs de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.