Administracions

Rebaixen un 20% el valor cadastral a Llagostera

La revisió beneficiarà 1.915 contribuents, als quals s'abaixarà l'import a pagar de l'IBI, i a 910 no els variarà

El municipi de Llagostera ha aconseguit del Cadastre una rebaixa del 20% del valor cadastral del seu parc d'immobles. Aquest fet repercutirà favorablement en els rebuts de l'IBI de bona part dels contribuents, segons el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Llagostera, Ramon Soler (CiU). En nombres absoluts, hi ha 910 immobles que el 2014 pagaran igual i 1.915 que pagaran menys. Notaran un increment de l'1% 3.097 habitatges més. “En total hi ha 5.922 immobles, el 91,85% dels de Llagostera, que tindran variacions per sota de l'IPC”, assegura el regidor.

Soler va dir en el ple en què va aprovar les ordenances, dimecres passat, que la regularització suposa “de fet, una congelació de l'IBI pel 2014”. Els que notaran una puja més alta seran 28 immobles, que representen el 0,43% del total. El rebut de l'IBI els pujarà un 4%.

D'altra banda, la taxa de recollida de les escombraries pujarà un 1,7%. Es preveu, però, una bonificació per als nous comerços al detall que s'obrin.

El mateix percentatge augmentarà la taxa pel servei de cementiri. Aquesta xifra surt de l'IPC de l'agost, segons Soler.

Els grups municipals a l'oposició, Alternativa per Llagostera (AxLl), amb un regidor, i ERC, amb un altre regidor, es van abstenir en la votació.

LA XIFRA

6.447
immobles
hi ha a Llagostera. El Cadastre ha concedit un 20% de rebaixa del valor cadastral total del municipi.

LA DATA

2007
és l'any
que es va fer la revisió cadastral al municipi i que, ara, el Cadastre ha reconsiderat en part.

Una valoració “més raonable”

El consistori va demanar la rebaixa del valor cadastral perquè l'actualització s'havia fet just abans de l'inici de la crisi, quan els preus dels habitatges estaven inflats, i molt per damunt del que costen ara. L'Ajuntament havia de repercutir el total de la revaloració en l'IBI de manera prorratejada en un termini de deu anys (acabarà el 2016). Tot i que el percentatge rebaixat, un 20%, no situa el valor cadastral en el valor que hauria de tenir, segons el regidor d'Hisenda, sí que el considera “més raonable”. Soler diu que l'any que ve tornaran a demanar una revisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia