Administracions

cas manga

El president del Consell de la Selva: “Qui la fa la paga”

Salvador Balliu demanarà explicacions als implicats en el cas Manga que continuen treballant a l'ens, un tècnic i el gerent

“Com a ciutadà, em bull la sang; hauré de prendre decisions”, avança

Els dirigents polítics del Consell Comarcal de la Selva van parlar ahir per primer cop des que es va aixecar el secret de sumari del cas Manga. Salvador Balliu (CiU), president de l'ens, va instar aquells que haurien pogut cometre alguna irregularitat a “atendre les conseqüències” amb un contundent: “Qui la fa la paga.”

Balliu, que va assegurar que és “desconeixedor” de tot el que va sortint a la llum sobre el cas, va afirmar, per descriure el que sent quan llegeix tot el que es publica sobre el sumari: “Fins i tot com a ciutadà, em bull la sang.”

Balliu va avançar que haurà “de prendre decisions”, perquè “tothom ha de ser conseqüent amb el que fa”, però no va voler fer un moviment en fals i va demanar, primer, tenir més informació. És per això que aviat citarà dos dels implicats en el cas: Joan Burjachs, gerent del consell, i Joan Carles Feliu, imputat en la causa, que era el cap del Departament d'Organització de Serveis a la Ciutadania del Consell Comarcal i ara és tècnic de gestió tributària: “Els hauré de demanar explicacions; per això sóc el president.” Burjachs –que no està imputat– i Feliu continuen treballant al Consell.

Orobitg vol informació

Per la seva banda, Jordi Orobitg (ERC), vicepresident del Consell, va parlar en aquesta línia: “Nosaltres volem que se'ns ampliï la informació del personal implicat”, va explicar. Serà el primer pas per prendre decisions. El vicepresident va qualificar d'“intolerables” algunes de les actituds recollides en el sumari del cas: “No es pot donar la imatge que això és un mamoneo.” Tot i això, també va criticar alguns mitjans de comunicació que fan “una telenovel·la del tema quan hi ha pocs fets delictius”. Orobitg, però, diu que es mostrarà inflexible si es demostren algunes irregularitats, com la filtració d'exàmens: “És un tema molt greu que no es pot tolerar: si es demostrés una implicació directa d'una persona de la plantilla del Consell en un fet delictiu, hauria de comportar la pèrdua de la condició de funcionari”, va dir.

Setmana clau

Aquesta setmana serà decisiva perquè el Consell Comarcal de la Selva mogui fitxa amb referència al que es va sabent sobre el sumari del cas Manga. El president de l'ens ha convocat almenys quatre reunions només aquesta setmana sobre la mateixa qüestió. La primera serà demà mateix, amb els membres del govern. També n'hi haurà amb els partits de l'oposició i fins i tot amb el personal del Consell.

LA FRASE

Tothom ha de ser conseqüent amb el que fa. Hauré de demanar explicacions, per això sóc el president, i hauré de prendre decisions
Salvador Balliu
President del consell de la selva

Es donaran explicacions a Marigó

Salvador Balliu va assegurar ahir que es donaran les explicacions que Josep Marigó (PSC), alcalde de Blanes, va demanar fa uns dies. Marigó va enviar una carta al president del Consell en què li demanava reunir-se amb ell, Burjachs i Feliu perquè li expliquessin què hi ha de cert en el que s'ha recollit en el sumari del cas, segons el qual s'haurien filtrat exàmens per ocupar una plaça al Consell –per fer tasques a l'Ajuntament de Blanes– a les persones que interessava per un suposat “retorn de favors”.

“Vol aclariments i se n'hi donaran”, va avançar Balliu, que hi va afegir: “No tinc res a amagar i vull que les coses es facin ben fetes.” Segons el sumari, Burjachs hauria filtrat l'examen a un candidat i Feliu s'hauria avingut a aprovar el candidat de Robert Fauria, president del Consell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.