Administracions

Multa de 1.000 euros per haver pintat un pas zebra a Badalona

La Guàrdia Urbana sanciona els membres de la Taula de la Mobilitat que reivindicaven el pas a la zona de Can Ruti on paren els autobusos

El govern del PP recorda que està previst fer-lo

El que només pretenia ser una acció reivindicativa de la Taula de la Mobilitat de Badalona per reclamar que es pinti un pas de vianants a la zona de l'hospital de Can Ruti on paren els autobusos ha derivat en una sanció de 200 euros per a cadascun dels cinc membres de la taula que participaven en l'acció. Mil euros de multa en total que la Guàrdia Urbana atribueix al fet “d'instal·lar senyalització viària sense permís”.

L'acció de protesta, que serveix per reclamar la millora de la connexió a peu entre el punt on paren els autobusos i l'edifici de la maternitat, estava anunciada des de feia molts dies. Els promotors asseguren que es va fer servir pintura d'aigua i que aquesta acabarà marxant. Darrere la Taula de la Mobilitat hi ha diverses entitats de Badalona, com ara la Federació d'Associacions de Veïns (FAVB).

Per poder habilitar el pas de vianants provisional, els assistents van retirar un tros de la barrera de seguretat, però en la multa, curiosament, només consta l'acció de la pintura. L'acte de Can Ruti es va programar dins els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. L'acció es va dissenyar com a mesura de protesta atès que, segons la Taula de la Mobilitat, “no es veu voluntat política de culminar una actuació prevista per fer durant el 2014 en el pla de mobilitat urbana”.

La Taula de la Mobilitat considera que la sanció “no és escaient” i anuncien que engegaran una campanya informativa per donar a conèixer la situació i poder fer front a la sanció mitjançant la recollida de fons.

El regidor de Via Pública de l'Ajuntament de Badalona, Daniel Gràcia (PP), va assegurar ahir que desconeixia la sanció amb què la Guàrdia Urbana va castigar cinc dels promotors de la protesta. Respecte a l'acció reivindicativa, Gràcia recorda que el govern local del PP i la direcció de Can Ruti ja estan treballant per culminar una actuació que es va iniciar habilitant la nova parada d'autobusos. “Estem estudiant com es pot fer una connexió directa per als vianants entre la parada i l'hospital, però no és tan senzill ja que el pas de vianants, per exemple, obliga a suprimir places d'aparcament.” L'Ajuntament està estudiant habilitar un aparcament per als treballadors a la zona del berenador de Can Ruti i suprimir en paral·lel algunes de les places actuals.

El pla de mobilitat que s'està dissenyant, segons Gràcia, també preveu la instal·lació d'un panell dins l'hospital que avisi els usuaris del temps que falta per a la sortida de cada autobús. Es vol evitar així que els usuaris esperin el transport públic al carrer, sobretot a l'hivern, quan a la zona de Can Ruti les temperatures són molt baixes. Gràcia no ha valorat la protesta de la Taula de la Mobilitat.

LA FRASE

Estem oberts a trobar una solució per millorar la connexió entre la parada d'autobús i l'hospital
Daniel Gràcia
regidor de via pública

Queixes per la nova parada doble

Només una setmana després que Badalona estrenés una parada doble d'autobusos a les portes de l'hospital municipal, el centre hospitalari ja ha enviat una carta al govern local del PP per sol·licitar-ne la retirada, al·legant les molèsties que provoca a usuaris i professionals, tant pel soroll com per la concentració de fums. També s'argumenten les dificultats d'accessibilitat que es generen pel fet de tenir aquesta parada a la mateixa entrada de l'hospital, segons recull el sindicat de la UGT al seu web. El més curiós de la carta és que està signada pel vicepresident de Badalona Serveis Assistencials, el regidor del PP Ramon Riera.

El seu company de govern, Daniel Gràcia, manté que l'últim que es pretén “és causar molèsties a l'hospital” i per això diu que ja estan estudiant el cas i l'impacte de la parada. No descarta retirar-la, com tampoc mantenir-la, però recorda que els usuaris estan “molt satisfets”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia