Administracions

ICV vol aclarir les dietes de Miquel Noguer de La Caixa

El regidor ecosocialista de Banyoles demana que l'alcalde faci públiques les quantitats, que sumarien 1,3 milions d'euros en nou anys

El regidor d'ICV-IdB a l'Ajuntament de Banyoles, Joan Luengo, va presentar ahir un prec per escrit al consistori en què es demana que l'alcalde, Miquel Noguer (CiU), faci públiques les dietes cobrades de La Caixa durant els anys en que ha estat alcalde –ho és des del 2007– i alhora membre del consell d'administració de l'entitat, i que expliqui per què és el polític més ben remunerat per aquesta entitat en concepte de dietes. La petició de l'edil ecosocialista es fonamenta en una informació publicada ahir pel periòdic digital Elcritic.cat, segons la qual Noguer hauria cobrat 1,3 milions d'euros bruts en dietes entre el 2005 i el 2013, quan va ser conseller de La Caixa. D'aquesta quantitat, 836.000 corresponen –segons l'esmentat mitjà de comunicació– a dietes cobrades d'entitats del grup La Caixa entre el 2011 i el 2013. Aquest tipus de retribucions, tot i que elevades, són legals.

Noguer va declinar ahir fer declaracions a El Punt Avui sobre aquesta qüestió, que va circumscriure a l'àmbit personal.

Béns i informe

En l'escrit d'ICV es demana també que es faci pública la declaració de béns de tots els regidors –en especial, la de l'alcalde– de tots els anys que han exercit un càrrec públic a la ciutat, tant en el moment que van accedir al càrrec com en el moment de la seva finalització. Luengo va penjar ahir la seva declaració en el seu bloc.

Una altra petició dels ecosocialistes és que l'àrea de Tresoreria de l'Ajuntament elabori un informe dels vincles contractuals entre el consistori de Banyoles i La Caixa dels anys en què Miquel Noguer va ser, alhora, conseller de La Caixa i alcalde, així com l'estudi de possibles conflictes d'interessos que pugui causar aquesta circumstància.

“En cas que no se'ns respongui, demanarem explicacions en el pròxim ple municipal [previst
per al dia 1 de desembre]”, va afegir el regidor a aquest diari.

Altres casos

Tot i que és el que ha cobrat més, Noguer no és l'únic polític que ha cobrat sumes importants com a conseller de La Caixa en concepte de dietes. A la llista hi figura també l'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, que va rebre un total de 173.000 euros entre el 2005 i el 2012, i la dirigent de CDC Immaculada Juan, que va cobrar 315.000 euros entre els anys 2011 i 2012 d'entitats del grup La
Caixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a