Medi ambient

VALLÈS OCCIDENTAL

Sabadell deixa de banda l'estació de vigilància de la contaminació

L'Ajuntament ha decidit no pagar la llum ni el manteniment de la instal·lació

La Generalitat no l'ha canviat de lloc

L'Ajuntament de Sabadell no abonarà el subministrament elèctric, ni es farà càrrec de l'assegurança financera ni pagarà els costos de la línia telefònica de l'estació de vigilància i previsió de la contaminació atmosfèrica de la ciutat. La junta de govern local va aprovar divendres resoldre unilateralment l'acord de col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per al manteniment, que data del 1992.

El consistori ha pres la decisió cansat de ser ignorat per la Generalitat, a la qual havia demanat reiteradament un canvi d'emplaçament de l'estació, que està situada a la confluència de la Gran Via amb la carretera de Prats de Lluçanès. Aquest punt, segons l'Ajuntament, no compleix la legislació, ja que hauria d'estar situat a més de 25 metres de les calçades transitades. Aquesta estació, però, és enmig d'un giratori, al costat d'una benzinera i amb nou carrils de circulació i setze semàfors, cosa que distorsiona les dades.

Un estudi ambiental encarregat per la Generalitat el 2009 va situar Sabadell com la ciutat més contaminada de tot l'Estat, ja que registrava una mitjana de diòxid de nitrogen de 57 micrograms per metre cúbic, quan el màxim legal és de 42. Basant-se en aquestes xifres, la Unió Europea (UE) va denunciar l'Estat per la contaminació de Sabadell.

Tot i això, un altre estudi elaborat per la Diputació va certificar que la qualitat de l'aire de Sabadell se situa dins dels límits màxims de contaminació que estableix la UE. El govern del tripartit va admetre que l'estació estava mal situada i va dir que es comprometia a ressituar-la. El nou govern d'Artur Mas, però, no ha fet cap pas més per canviar-la de lloc.

LA XIFRA

25
metres
és la distància que hi hauria d'haver entre les calçades transitades i l'estació de vigilància, segons la normativa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.